Hronika

Akcija policije u Travniku i Bugojnu: Obavljeni pretresi, zaplijenjeni marihuana i spid

Policijski službenici Uprave policije MUP Srednjobosanskog kantona su tokom protekle noći u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom realizovali tri akcije na području Bugojna i jednu akciju na području Travnika.

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tri akcije u Bugojnu

Naime, 02.11.2023.godine oko 20 sati u ulici Kulina Bana, opštini Bugojno policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno obavili su kontrolu i pregled osobe Z.A. rođen 1997. godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno, obavili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, opština Bugojno, koje koristi B.E. rođen 1997. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađeno je 15 pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa obavljanjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Pročitajte još

Takođe, u vremenu od 21.15 do 22.20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP su na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno, obavili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, opštna Bugojno, koje koristi A.Z. rođen 1979. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, piše Avaz.

Predao drogu

Istog dana, uspješna akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su oko 20.10 sati u ulici Derviša Korkuta – Kalibunar, opština Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe M.H. rođen 2005.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu