Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AKCIJA U TUZLI I KALESIJI Uhapšena tri službenika MUP-a TK

Hronika
Autor:

Foto: Arhiv/Klix

Tri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) uhapšena su danas u akciji koja se provodi na području Kalesije i Tuzle.

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović za Klix je potvrdio da se na više lokacija trenutno vrše pretresi u Kalesiji, tačnije u Policijskoj stanici i stambenim objektima u ovom mjestu te jednom poslovnom objektu u Tuzli.

Kako se saznaje tri službenika policije osumnjičena su za počinjenjenje više krivičnih djela, a riječ je o načelniku Operativnog centra MUP-a TK Vahidinu Omerbegoviću, jednom službeniku te policajcu/istražitelju iz Policijske stanice u Kalesiji.

– Načelnik Operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je u periodu od 2014. do 2019. godine izvršio više krivičnih djela, između ostalog zloupotrebu položaja i ovlašćenja, odavanje službene tajne, trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi u periodu dok je obavljao funkciju zamjenika načelnika Operativnog centra MUP-a TK, zatim načelnika Operativnog centra MUP-a TK i komandira Policijske stanice Kalesija – rekao je Arnautović za Klix.

Ostale dvije osobe koje su dosad uhapšene u akciji osumnjičene su za primanje dara ili drugih oblika koristi te krivotvorenje službene isprave .

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva, a po naredbi Opštinskog suda. Uhapšene osobe će biti predate u nadležnost Tužilaštva TK.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO