Hronika

Akcija UIO BiH: Oduzeto 313 kilograma duvana vrijednosti oko 70.000 KM

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH oduzeli 313,5 kilograma rezanog duvana i mašinu za rezanje duvana u vrijednosti oko 70.000 KM.

uprava za indirektno oporezivanje bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Iz UIO BiH je saopšteno da su pripadnici grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnih centara Tuzla i Banjaluka, po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, te u saradnji sa službenicima SIPA, na području Šamca i Orašja učestvovali u operativnim aktivnostima pod kodnim nazivom “Eva”.

U saopštenju se navodi da je cilj akcije bio usmjeren na sprečavanje nezakonitosti u vezi sa prometovanjem akciznih proizvoda.

Pročitajte još

– U toku provođenja operativnih aktivnosti kod dva fizička lica pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 313,5 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu, kao i mašina za rezanje duhana u ukupnoj vrijednosti oko 70.000 KM – ističe se u saopštenju.

Iz UIO su dodali da ova akcija predstavlja nastavak odlične i uspješne saradnje Uprave i Sipe na otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti iz nadležnosti ovih agencija.

Građanima je upućen poziv da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

– Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni – poručili su iz UIO BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije