Svijet

"Ako je žena preko 40 godina, neka se ne skida" Skandal zbog golotinje na Jadranu, osvanuli znakovi UPOZORENJA ZA NUDISTE

Nakon što je opština Jelsa na Hvaru u Hrvatskoj, na opšte čuđenje mnogih zabranila toples i ograničila nudističke plaže, na nekim mestima dodatno su osvanuli znakovi kao upozorenje onima koji nikada ne kupuju kupaće kostime - da se ne nalaze na mjestu gdje će slobodno opustiti svoje tijelo.

"Ako je žena preko 40 godina, neka se ne skida" Skandal zbog golotinje na Jadranu, osvanuli znakovi UPOZORENJA ZA NUDISTE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dakle, toples je zabranjen na svim javnim plažama (osim nudističkih), a uživanje pored mora bez kupaćeg kostima takođe je moguće samo na za to predviđenim plažama. A kako bi nudisti znali gdje su za njih predviđene plaže, postavljeni su znakovi koji su kod dela stanovništva izazvali zanimljivu reakciju.

“Javna plaža, NE nudizmu”

Iako je kupanje bez odjeće strogo ograničeno, “aktivisti” su poželjeli da idu korak dalje pa su tako na znakove koji označavaju nudističke plaže počeli da lijepe natpise:

Pročitajte još

“Javna plaža, NE nudizmu”.

Nekoliko ljudi koji su se zatekli u Jelsi prokomentarisali su situaciju.

– A ko ne voli vidjeti lijepo žensko tijelo? Ako je preko 40 godina, neka se ne skida. A ako je ispod 40, ni ne treba ići na plažu, neka dođe kod mene doma – rekao je jedan stariji gospodin, a njegov prijatelj samo klimao glavom u znak odobravanja.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

“Toples i šetnju gradom u kupaćem zabraniti”

Dvije mlade djevojke takođe su podržale zabranu.

Na javnim plažama sigurno ne bih dozvolila ni toples ni golotinju, ali ako postoje za njih predviđena područja, to mi je u redu i ne vidim zašto ne – rekle su one.

Pored njih upitane su još dvije dame koje rade u strogom centru Jelse, piše Slobodna Dalmacija.

– Problem je što su nama plaže u mjestu i tu se kupaju u toplesu. To svakako treba zabraniti. Nije ugodno, a i djeca svih godina dolaze na te plaže. Na plažama koje su predviđene za takav tip kupanja, neka se slobodno kupaju. I da… trebalo bi zabraniti šetnju po gradu u kupaćima. Iskrcaju se s brodova i misle da je cijeli grad plaza – rekla su one.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu