Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“AKO MENE GONIŠE I VAS ĆE GONITI” Afilohije poručio das u litije čudo Božije i ukras Crne Gore

Svijet
Autor:

Foto: G. Bunić/RAS Srbija

Moleban u Crkvi Svete Petke u Pljevljima i molitveni hod za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) večeras je predvodio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u pratnji Njegovog preosveštenstva episkopa mileševskog Atanasija i sveštenstva.

Mitropolit Amfilohije istakao je da su ove litije čudo Božije koje ukrašava Crnu Goru i Evropu.

– Crkva je na raspeću od vremena Hristovog. Nije li sam Gospod rekao: “Ako Mene goniše i vas će goniti”. Tako se nastavlja kroz vijekove gonjenje Hrista, vjere Njegove i imena Božijeg – rekao je vladika Amfilohije, koji je nakon 11 godina posjetio Pljevlja.

On je poručio da će ovaj hod i litije Hristove dugo trajati, prenose crnogorski mediji.

– Ovo su litije Božije ljubavi, dobrote i mudrosti koje prizivaju na pravdu sve koji u nepravdi žive i donose ovakve nepravedne i lažne zakone – rekao je mitropolit Amfilohije.

Crnogorska Skupština usvojila je 27. decembra prošle godine Zakon o slobodi vjeroipovijesti koje predstavlja udar na SPC u Crnoj Gori, jer predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i odnosi se na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.

Od tada se širom opština i gradova u Crnoj Gori, kao i Srbiji i Republici Srpskoj, održavaju molebani i litije u znak protivljenja spornom zakonu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO