Društvo

"AKO POSTOJI NEŠTO, ON SE DANAS RADUJE" Gordana Šaulić o odlikovanju KRALJA FOLKA (VIDEO)

Poslije odlikovanja kralja narodne muzike Šabana Šauliću zlatnom Medaljom za zasluge, njegova supruga Gordana, dala je intervju prvi put poslije godinu dana.

"AKO POSTOJI NEŠTO, ON SE DANAS RADUJE" Gordana Šaulić o odlikovanju KRALJA FOLKA (VIDEO)
FOTO: RAJKO RISTIĆ/RAS SRBIJA

Danas sam prvo izuzetno tužna, što nije ovdje da to primi. Ja i djeca smo izuzetno ponosni. Ovo ne samo da je velika čast i priznanje od predsjednika, ovo je priznanje i nama kao porodici i svim ljudima koji su 50 godina voljeli i poštovali i slušali Šabana i koji isto to danas rade – rekla je Gordana pa dodala:

– Ja ovu medalju za zasluge dijelim sa svim tim ljudima koji su ga voljeli i nadam se da će oni na pravi način priznati ovo odlikovanje i na pravi način znati da isprate ovu čast koja mu je ukazana. Narod ga je krunisao kao kralja, predsjednik medaljom za zasluge, ako postoji nešto, on se danas raduje.”

– Nadam se da će to kraja godine biti Trg u Šapcu, spomenik, da njegova baština bude sačuvana. U ovom trenutku se osjeća ogromna tuga i velika čast, 45 godina sam pratila najvećeg – rekla je Gordana Šaulić za emisiju “Premijera – Vikend specijal”.

Ovom prilikom na Instagramu se oglasila i kćerka pokojnog pevača.

– Tužna sam i ponosna… Znam koliko bi ovo njemu značilo. Hvala ti tata za to što imamo tu čast da se nazivamo tvojom djecom. Hvala svima koji ne daju da uspomena na Šabana Šaulica ikada ugasne.