Magazin

Ako se plašite paukova, postoji rješenje: Miris jedne aromatične biljke im toliko smeta, da se od nje ODMAH RAZBJEŽE

Iako je većina paukova bezopasna, kada ih vidimo to skoro pa nikada nije prijatan osećaj, pogotovo ako ih se plašite. Često nismo ni svjesni da su oni u našoj kući jer se sakrivaju po uglovima.

Ako se plašite paukova, postoji rješenje: Miris jedne aromatične biljke im toliko smeta, da se od nje ODMAH RAZBJEŽE
FOTO: NEWS ZONE/YOUTUBE

Bez obzira da li pokušavate da se riješite pauka u kupatilu, spavaćoj sobi, podrumu ili bilo gdje u kući, uradite sljedeće:

Uklonite pauka. Ako uočite pauka, zarobite ga u posudu sa poklopcem i izbacite ga napolje, to je efikasna i humana opcija.

Oslobodite se mreže. Uklonite paukovu mrežu ili brisanjem ili usisivačem, posebno na teško dostupnim mjestima kao što su uglovi plafona ili iza namještaja.

Uklonite nered u kojem pauci vole da se sakriju. Ako nađete paukovu mrežu među neredom, očistite područje tako da pauk nema gdje da se sakrije.

Pročitajte još

Očistite hranu i ispraznite smeće. Paukove ne privlači ljudska hrana, ali druge insekti svakako privlači, što navodi pauke da se postave blizu tog izvora hrane. Smanjite bube u zatvorenom prostoru tako što ćete očistiti ostatke hrane, izbaciti smeće i ukloniti sve druge ostatke hrane koji bi ih mogli privući.

Uveče zatvarajte prozore i vrata i obavezno popravite oštećene mreže na prozoru, ako ih imate, ako ne, obavezno ih postavite kako bi se sačuvali od raznoraznih insekata, piše Kurir.

Postoje biljke koje paukovi ne vole. Tako da u slučaju da vi ne volite paukove, ne bi bilo loše da postavite naprimjer par saksijica bosiljka po kući. Zbog svojih jakih aromatičnih svojstava, odbijaće paukove, ali i druge insekte. Lavandu takođe ne mogu da podnesu i sve što ima jaku aromu u suštini njima veoma smeta.

Prihvati notifikacije