Gradovi

Alarmantno i u Brčko distriktu: Štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju

Nakon što su zbog visokog vodostaja Save početkom sedmice u Brčko distriktu uvedene redovne mjere odbrane od poplava Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog, stavio je juče u stanje pripravnosti Štab civilne zaštite.

Alarmantno i u Brčko distriktu: Štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju
FOTO CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA
Srpska varoš

Za sada stanje nije kritično ali smo u pripravnosti jer bi, iako Sava sada stagnira, topljenje snijega moglo izazvati porast vodostaja rijeke Bosne i ostalih pritoka. Cijenimo da su problemi mogući u srednjem toku rijeke Tinje, gdje imamo naselja Brka i Palanka, dok je stanje na ostalim područjima nepromijenjeno – rekao je Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu bezbjednost za srpskainfo.com, portal “EuroBlica”.

Proteklih dana poplavljeni su stambeni objekti u gradskim naseljima Burića Brdo, Kolobara, Rosulje i Srpska varoš. Poplavljen je pristupni put za 15 stambenih objekata u Goricama, u zaseoku Tinjaši, te put prema zaseoku Drenova u Marković Polju.

U Mjesnoj zajednici Krepšić u nekoliko domaćinstava poplavljeni su objekti za smještaj stoke.

U skladu sa Operativnim planom odbrane od poplava, svi članovi Štaba civilne zaštite biće u pripravnosti 24 časa dnevno, a formiraće se i timovi koji će biti na raspolaganju za preduzimanje eventualnih mjera iz nadležnosti svakog od odjeljenja, institucija i preduzeća.

Nadležne službe će, ukoliko bude potrebno, moći da računaju i na nevladine organizacije.