Politika

Aleksandar Vučić poručio "Priština neće uspjeti da protjera Srbe"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Prištini da ne sanja da će uspjeti da protjera Srbe sa Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić
FOTO: MILOS MISKOV/ANADOLIJA

Vučić je naveo da je današnja odluka premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija da otvori most na Ibru između sjeverne i južne Kosovke Mitrovice, koji je brana za Srbe, došla poslije svega nekoliko dana od sramnih lažnih izbora.

Pročitajte još

On je ukazao da je taj most bio brana i čuvar interesa za Srbe na sjeveru da Albanci iz južnog dijela Mitrovice ne bi preuzeli i sjevernu.

– To im je dugogodišnja ideja, rekao je Vučić tokom posjete Soko Banji.

Vučić je rekao da Kurti jedino želi da protjera Srbe sa Kosova i Metohije i da po svaku cijenu želi sukobe.

– Mi ćemo da učinimo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir. Daćemo sve od sebe da nikada više nijedna majka, supruga ili baka ne razmišlja o tome koga će da šalje u rat, istakao je Vučić.

On je rekao da predstojeće dvije godine neće biti lake za Srbiju zbog mnogih pritisaka spolja, jer je Srbije danas jedna od rijetkih zemalja koja ima samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku.

– Dok sam predsednik Srbije – neće biti ni ulaska u NATO, ni u drugi vojni blok i Srbija će ljubomorno čuvati svoju neutralnost i sama braniti svoju slobodu. To je naš izbor, rekao je Vučić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije