Hronika

"ALEKSEJ NIJE NIKOGA ZGAZIO I POBJEGAO" Bjelogrlić o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao njegov sin

Moj sin jeste učestvovao u saobraćajnoj nesreći, ali nikoga nije zgazio i nije pobjegao sa lica mjesta, kazao je danas Dragan Bjelogrlić na konferenciji za medije u Medija centru, povodom navoda o saobraćajnom udesu kojem je učestvovao Aleksej Bjelogrlić, njegov sin.

"ALEKSEJ NIJE NIKOGA ZGAZIO I POBJEGAO" Bjelogrlić o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao njegov sin
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Riječ je o događaju koji se odigrao prije 14. mjeseci i u kojem je Bjelogrloćev sin vozio auto bez vozačke dozvole pored znaka stop bez zaustavljanja i na raskrsnici u blizici Beton hale udario u motorciklistu, koji je naglo kočio. Motociklisti je konstatovan lom lijeve noge u Urgentnom centru.

Dragan Bjelogrlić navodi da je njegov sin odmah nakon nesreće pozvao Hitnu pomoć i ponudio se da sa povrijeđenim ode u Urgentni centar.

Kada je povrijeđeni to odbio, Aleksej je dovezao auto kući, mi smo zajedno posjetili povrijeđenog u Urgentnom cenru. Poslije toga je Aleksej otišao u Policijsku stanicu Vračar i javio se sam zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao. Niko u policiji nije pravio problem oko toga, jer je bilo logično da pomogne čovjeku na kojeg je kolima naletio – rekao je Bjelogrlić i dodao da je iza toga uslijedio potpuno regularan pravni postupak, u kojem je njegov sin bio tretiran kao i svi građani Srbije.

– Sve to može da se provjeri u dokumentaciji, a voljan je da potvrdi i oštećeni sa kojim smo moj sin i ja ostali u komunikaciji sve do danas – kazao je Bjelogrlić.

– Taj tekst stavlja mog sina na stub srama, iako je svima jasno da sam meta bio zapravo ja. U međuvremeni su do mene stigle informacije da postoje spremljeni tekstovi o meni i o mojoj kćerki i da će biti objavljeni uskoro – naveo je Bjelogrlić.

On je rekao da niko u Srbiji nema pravo da prijeti bilo kome zbog političkog stava.

– Ne dirajte porodicu i djecu ne samo meni, već bilo kome, nijednom političaru, državnom funkcioneru, umjetniku. . . ma sa koje političke strane djelovao. Uvijek sam bio slobodan čovjek i govorio šta mislim. Ko god da ste, nećete me ućutkati – kazao je Bjelogrlić.

Dražen Ostojić šef Deska Srpskog Telegrafa kazao je da se Bjelogrlić nije javio njegovoj koleginici da prokomentariše cijeli slučaj.

– Mogli ste da nam se javite i razriješite sve nedoumice oko događaja u kojem je učestvovao vaš sin. Niste nas udostojili da završimo svoj posao – kazao je Ostojić i dodao da je koncipiranje naslova pitanje uređivačke politike.

– Nadam se da vaša pres konferencija nije sazvana da bi ućutkali medije, jer od deset činjenica u vezi pomenutog slučaja mi smo iznijeli devet tačnih. Vaš sin nije poslije nesreće sačekao policiju, već Hitnu pomoć, baš kako smi mi napisali – kazao je Ostojić.

Automobil marke golf koji je Aleksej vozio u vlasništvu je producentske kuće “Kobra film”, čiji su vlasnici njegov otac i stric Goran. Protiv Alekseja je nakon toga podnijeta krivična prijava za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do četiri godine zatvora, ali je ona ubrzo odbačena.