Politika

"Aljbin Kurti kao Paja Patak" Vučić odgovorio na nove prijetnje iz Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Aljbin Kurti "kao Paja Patak" svaki dan ponavlja kako će podnijeti tužbu protiv Srbije za navodni genocid, te mu poručio da prestane da prijeti već da to i učini.

"Aljbin Kurti kao Paja Patak" Vučić odgovorio na nove prijetnje iz Prištine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ne igrajte se sa nama sa tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači – on će nama da prijeti tužbom za genocid, a mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko spolja da kaže da će njih da spriječi, a da mi priznamo Kosovo… Te trikove pokušajte nekom drugom da prodate, a meni ne – poručio je Vučić.

Pročitajte još

On je naveo da to pokazuje da je Priština suštinski protiv dijaloga i da su spremili i druge trikove da sebe predstave kao žrtvu u Briselu, što Srbija neće da radi.

Vučić je istakao da nije vrijeme za velike riječi, već za čvrst stav, jer Beograd želi da razgovara, da sačuva mir i stabilnost.

– Vrijeme da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost – rekao je Vučić za Televiziju “Pink” uoči sutrašnjeg odlaska u Brisel, gdje se u utorak, 15. juna, nastavlja dijalog.

Prihvati notifikacije