Politika

"Alo čovječe, dosta je više" Šarović poručuje da Srpska zbog Dodikove politike ima više neprijatelja nego prijatelja

Predsjednik SDS, Mirko Šarović poručio je danas da je došao trenutak da se lideru SNSD, Miloradu Dodiku kaže "dosta je".

"Alo čovječe, dosta je više" Šarović poručuje da Srpska zbog Dodikove politike ima više neprijatelja nego prijatelja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je trenutak kada moramo da Dodiku kažemo: “Alo čovječe, dosta je više. Ne možeš kao taoce da držiš milion ljudi sa nekom pričom, koju samo ti razumiješ”, istakao je Šarović.

On dodaje da se Dodik mora spriječiti da Republiku Srpsku ne uvede u krizu u kojoj će dominirati strah od incidenata i sukoba.

Šarović ističe da je legitimno da se traži vraćanje nekih nadležnosti, ali ne na način kako to sad hoće Dodik.

– Ovo je jedna avantura u koju Dodik vodi Republiku Srpsku. Ovo je jedno sljepilo i mi ćemo da ga zaustavimo. Biće nas sve više jer ne smijemo dozvoliti da Republika Srpska upadne u probleme – navodi se Šarovićeva izjava u saopštenju iz SDS.

Ističe se da se mora sačuvati mir i bezbjednost.

Šarović kaže da ne vjeruje Dodiku da je za svoje poteze obezbijedio podršku nekoliko zemalja EU.

– Ne vjerujem u to. Zapazio sam izjavu koja je došla iz Beograda od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i po meni ona je prilično jasna. Ja je čitam na jednostavan način. Stvari je postavio na svoje mjesto i rekao da podržava teritorijalni integritet BiH, Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine. Da je dijalog jedini način za rješavanje određenih problema i da jednostrane odluke s bilo koje strane on ne podržava – navodi Šarović.

Pročitajte još

On je mišljenja da je to upućeno Miloradu Dodiku.

– Poruka iz Beograda je vrlo važna u ovom trenutku pogotovo za Republiku Srpsku, jer je to matrica ponašanja i u Republici Srpskoj i dolazi sa tako visokog mjesta u Srbiji – ističe Šarović.

On je rekao da ne zna da li Dodik ima neku drugu podršku, ali je mišljenja da Republika Srpska zbog politike kakva se vodi ima više neprijatelja nego prijatelja.

– To je zabrinjavajuće, jer je Republika Srpska ostala bez prijatelja na međunarodnom planu – smatra Šarović.

On je zaključio da Dejtonska arhitektura nema alternativu i da nije dobro za Republiku Srpsku ići u raspakivanje Dejtona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu