Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AMERIČKI AMBASADOR DONIO PISMO IZ NASA Krater na Marsu nazvan po OVOJ opštini u Srpskoj (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto; Srna

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson uručio je danas načelniku opštine Jezero Snežani Ružičić pismo američke agencije NASA kojim je potvrđeno da je krater na Marsu, na koji bi sljedeće godine trebalo da sleti jedan rover, dobio naziv po ovoj opštini u Republici Srpskoj.

– Uručio sam pismo iz NASA u kojem se navodi da je ova lokalna zajednica zbog svog imena direktno povezana sa planetom Mars. To je krater na kojem će naredne godine sletjeti jedan rover – rekao je Nelson.

Nelson je dodao da se nada da će ova veza sa Marsom u budućnosti doprinijeti da djeca i studenti shvate koliko su za njihovo buduće obrazovanje značajni nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika.

Ružičićeva je izrazila zadovoljstvo što je Jezero danas centar ovakvog važnog događaja i što je upravo toj opštini, među više od 80 prijedloga, pripala čast da se po njoj nazove krater na Marsu.

Ona je izrazila uvjerenje da je ovo početak velikih projekata i da će u ovom mjestu možda u budućnosti biti osnovan Nasin mali naučni centar, gdje će studenti moći da se upoznaju o radu te agencije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO