Društvo

ANGAŽOVANA KOMUNALNA POLICIJA Rešić: Obavezna kontrola osoba kojima je određena kućna izolacija

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić potpisala je danas naredbu o obaveznoj kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog novog virusa korona u Srpskoj, saopšteno je iz ovog ministarstva.

ANGAŽOVANA KOMUNALNA POLICIJA Rešić: Obavezna kontrola osoba kojima je određena kućna izolacija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovom naredbom, s ciljem suzbijanja pojave i širenja virusa korona u Republici Srpskoj i radi kontrole lica kojima je određena kućna izolacija, nalaže se da su sve jedinice lokalne samouprave dužne obezbijediti da komunalna policija vrši kontrolu lica kojima je određena kućna izolacija.

Komunalna policija prilikom kontrole utvrđuje da li se lica nalaze na lokaciji na kojoj je određeno da budu u izolaciji, a za lice za koje komunalni policajac utvrdi da se ne nalazi na lokaciji određenoj u rješenju nadležnog zdravstvenog inspektora, preduzima mjere i radnje za koje je ovlašćena Zakonom o komunalnoj policiji – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je za sprovođenje naredbe o obaveznoj kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog novog virusa korona u Republici Srpskoj odgovoran gradonačelnik, odnosno načelnik jedinice lokalne samouprave.

Prihvati notifikacije