Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Ansambl „Veselin Masleša“ nastupio u Okučanima

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Ansambl narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“ nastupio je danas na obilježavanju krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine opštine Okučani i Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija.

Gradska uprava je obezbijedila učešće ansambla iz Banjaluke na obilježavanju krsne slave u cilju unapređenja saradnje između grada i lokalnih zajednica sa područja Zapadne Slavonije sa izraženom povratničkom populacijom.

Intenzivnija kulturna razmjena je dogovorena tokom ljetošnjeg susreta gradonačelnika Igora Radojičića sa delegacijama grada Pakrac i opštine Okučani, kao i nedavnog susreta sa Episkopom slavonskim Jovanom.

– Konkretizacija tih dogovora je i započela današnjim nastupom banjalučkih umjetnika na područuju Okučana, a već u subotu, 10. novembra u Banaluku će doći oko 40 djece iz Pakraca u okviru projekta “Škola u prirodi – predavanja o srpskom jeziku, kulturi i istoriji”. Ovaj projekat realizuje Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, a finansira ga Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije – saopšteno je iz Gradske uprave.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO