Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

APARAT STIGAO, ČEKA VEDRIJE DANE Uspješna akcija udruženja “Mrvice” za PRIJEVREMENO ROĐENU DJECU

Banjaluka
Autor:

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”, zahvaljujući brojnim donacijama, uspjelo je nabaviti laser i opremu za specijalističke oftalmološke preglede beba u Univerzitetsko-kliničkom centru RS.
Akciju “Sanjam svijet, vidim svijet”, pokrenuli su u novembru prošle godine, sa željom da prikupe potreban novac za kupovinu lasera koji će terapijskim tretmanima spriječiti oštećenje ili potpuni gubitak vida kod nedonoščadi.
– Uslijed epidemiološke situacije, trenutno nismo u mogućnosti uručiti aparat, indirektni oftalmoskop, i prateću opremu, kao i medicinsku obuku. Ono što nas raduje, aparat je stigao prije dvadesetak dana i čeka neke vedrije dana da počne svoju bitnu ulogu- objavile su “Mrvice” na svom Fejsbuk profilu.
Većina prijevremeno rođene djece ima blagih problema sa vidom koje ne treba liječiti, ali ozbiljniji oblici retinopatije mogu uzrokovati gubitak vida, pa čak i sljepoću, ukoliko se ne preduzmu potrebne mjere na vrijeme. Djeca su do sada na liječenje morala putovati u Beograd, zbog čega su “Mrvice” i pokrenule humanitarnu akciju. Za nabavku opreme bile je potrebno blizu 100.000 KM.

Podjsetimo, Udruženje je lani putem humanitarne akcije kupilo 10 toplih krevetića za bolnicu u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO