back button
reload

Politika

Brnabić u razgovoru sa komesarom za proširenje: EU je strateško opredjeljenje Srbije

Punopravno članstvo u EU je spolnopolitički prioritet i strateško opredjeljenje Srbije, kao i očuvanje stabilnosti, bezbjednosti i diplomatsko rješavanje otvorenih pitanja, rekla je danas premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varhejijem, kome je zahvalila na ličnom angažovanju po tom pitanju.

Brnabić u razgovoru sa komesarom za proširenje: EU je strateško opredjeljenje Srbije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Brnabić je Varheija upoznala sa aktivnostima koje se sprovode u oblasti borbe protiv korupcije, implementacije medijske strategije i o aktivnostima u proceduri promjene Ustava dogovorenih sa Skupštinom Srbije.

Predstavljajući rezultate koje je Vlada Srbije ostvarila u oblastima vladavina prava i reforme pravosuđa, premijerka je istakla da su ovo i osnovni zahtevi u pristupnom procesu Srbije i Evropske unije.

Sastanku je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je informisala komesara o aktivnostima koje su sprovedene u prethodnom periodu i istakla da je Srbija spremna za otvaranje klastera 3 i 4.

Komesar Varheji pohvalio je napore Srbije u sprovođenju reformi i integraciji Srbije u Evropsku uniju, saopšteno je iz Vlade Srbije.