back button
reload

Hronika

DETALJI TRAGEDIJE Radnika otpada usmrtila zapaljiva materija koja se nalazila u cijevi koju je sjekao

Uzrok jučerašnje nesreće u otpadu sekundarnih sirovina "Rad Rašo" u Sevojnu, kada je došlo do eksplozije u kojoj je smrtno stradao J. Ć. (59) iz Užica, je materija koja se nalazila u cijevi koju je sjekao stradali radnik, utvrdila je istraga do sada.

DETALJI TRAGEDIJE Radnika otpada usmrtila zapaljiva materija koja se nalazila u cijevi koju je sjekao
FOTO: V.L. / RAS SRBIJA

Koja materija je u pitanju pokazaće vještečanje, mada se za sada pretpostavlja da se radi o zaostalom barutu.

Do eksplozije koja je protresla cijelo Sevojno došlo je oko 14.30 kada je varilac J.Ć. sjekao dugačku cijev manjeg promjera, a koja je na otpad dopremljena iz Bariča. Postoje indicije da su varnice prilikom sječenja došle u dodir sa zapaljivim česticama u cevi što je izazvalo snažnu detonaciju.

Pročitajte još

– Bio je vrijedan radnik, odličan majstor, vedar čovjek, sjajan drug i kolega. Radio je svoj posao besprijekorno, a ni kriv ni dužan je izgubio glavu vjerovatno ni sam ne shvativši šta se desilo. U četvrtak je kao i svakog dana otišao na posao da da sve od sebe i zaradi platu, ali nečiji propust ga je koštao života – ispričao je poznanik poginulog J. Ć.

Nesrećni Užičanin još je davao znakove žitova u trenucima kada je u krug preduzeća stigla hitna pomoć, ali je povredama pogledao čim je dovežen u užičku bolnicu. U njegovoj blizini u trenutku ekpslozije nalazio se još nekoliko radnika, ali niko od njih nije povređen. Na na mjestu gde je J. Ć. sekao cev ostala je lokva krvi.

Ono što se za sada zna je da je policija sa otpada ondela određeni broj cijevi iz kontigenta dopremljenog iz Bariča, a sada se čeka da svoj deo posla odradii Inspekcija rada, da se saslušaju kolege poginulog varioca, a poslije toga i da veštaci kažu svoje.