back button
reload

Politika

IMAJU VEĆINU U BANJALUCI Koalicija spremna za IZAZOVE, ne želi eksperimente (FOTO)

Dogovorili smo se o formiranju koordinacionog tijela, koje će koordinisati aktivnosti na nivou grada Banjaluka, rekao je lider SNSD Milorad Dodik.

IMAJU VEĆINU U BANJALUCI Koalicija spremna za IZAZOVE, ne želi eksperimente (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

To treba da nas pripremi na neke izazove koje nas očekuju i probleme koji mogu da se jave u pogledu mandata ili nespojivosti mandata. SNSD, a pogotovo ova koalicija, je marstralni pobjednik ovih izbora i ono što imamo u vidu da ponovimo ovaj rezultat na opštim izborima ali i da ga poboljšamo – kazao je danas Dodik nakon sastanka koalicionih partnera u Banjaluci.  

Dodao je da je zdravstveno stanje aktuelnog gradonačelnika Igora Radojičića bolje, te da će se o njegovoj daljoj ulozi i aktivnostima razgovarati kada se u potpunosti oporavi.

Član SNSD i odbornik u idućem mandatu Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da su razgovarali o koracima koje će preduzeti u narednim danima.

– Sigurno nas očekuje dosta posla ali sve to će biti u interesu nasih građana. Kolicija oko SNSD je svjesna važnosti projekata koje trebamo da nastavimo u interesu svih nas da se rade. Očekujemo apsolutnu većinu u Skupštini grada i na taj način da sve projekte koji su u interesu građana Banjaluke i RS nastavimo – kazao je Ilić.

Član DNS Borivoj Obradović je rekao da je ova partija i prije ovih izbora potpisala sporazum o pristupanju ovoj koaliciji.

– Nakon izbora ne mislimo mijenjati stranu – kazao je Obradović.

Lider Socijalističke partije (SP) Petar Đokić je kazao da su na ovom sastanku rekli da ostaju u Vidovdankoj koaliciji.

– Namjera je da nastavimo sve one politike koje će biti korisne za Banjaluku. Naš cilj nije blokada niti opiranje realnosti, nego je realnost da imamo koaliciju u ovom broju koja je spremna da radi u interesu građana – kazao je Đokić.

Uvjeren je Đokić da se i na ovaj način može uspješno funksionisati u Banjaluci.

Lider DEMOS Nedeljko Čubrilović je kazao da ova partija ostaje u ovoj političkoj opciji.

Pročitajte još

– Sve što bude rađeno biće u interesu građana Banjaluke. Mislim da je ovo logičan slijed svih poslova koje smo zajedno radili- naveo je Čubrilović.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je kazao da je koalicija stabilna sa 19 odbornika.

– Veoma je bitno da ne dozvolimo nikakave eksperimente u Banjaluci. Ovo mora biti jedinstvo u svakom smislu i tu nema prostora za pravljenje bilo kakvih sukoba i nereda. Moramo sve pobrinuti da i grad dobro funkcioniše i da unaprijedimo sve segmente života – naveo je on i napomenuo da ne sumnja u opstanak 19 odbornika koji čine jednu cjelinu.

Odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić je kazao da iako nije zvanični potpisnik njegova podrška Vidovdanskoj koaliciji je neupitna.

– Pred nama su ozbiljni izazovi. Očekujem dobru saradnju u narednim mandate – kazao je Čudić.

Sastanku je prisustvovala i potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović.

Predstavnici ovih stranaka potpisali su 16. novembra u Banjaluci koalicioni sporazum o formiranju većine u banjalučkoj Skupštini grada.