reload

Svijet

JEZIVO OTKRIĆE Porodica kupila kofere na aukciji u skladištu, unutra zatekli tijela dvoje male djece

Tijela dvoje male djece pronađena su u koferima u kojima su, kako kaže policija, vjerovatno bila godinama prije nego što je jedna porodica kupila prtljag na aukciji robe u napuštenim skladištima.

JEZIVO OTKRIĆE Porodica kupila kofere na aukciji u skladištu, unutra zatekli tijela dvoje male djece
FOTO: NEW ZEALAND POLICE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Porodica iz Manureve u Oklandu na Novom Zelandu licitirala je na aukciji 11. avgusta i dobila sadržaj objekta, da bi sa šokom ustanovili da su unutra ljudski ostaci, piše Dejli mejl.

Inspektor novozelandske policije Tofilau Famanuia Velua rekao je u četvrtak da vlasti vjeruju da su tijela djeca, starosti između pet i 10 godina, možda bila u koferima tri-četiri godine. Oba kofera su slične veličine. Porodica koja je kupila prtljag iz skladišta nije povezana sa slučajem, navodi se.

Kupovanja po skladištima su uobičajena praksa za objekte sa neplaćenim kirijama, na osnovu čega je čak nastao popularni rijaliti “Storidž vors”.

Pročitajte još

Kupci ne smiju da pregledaju sadržaj prije aukcije i naslijepo licitiraju. Kad osvoje aukciji onda mogu da bace pogled na ono što su kupili, a u slučaju pomenute porodice to je bilo kad su kofer doneli kući.

Policija je sada na mukama u vezi istrage, s obzirom da su tijela godinama bila u koferima. Analiziraće se snimci sa nadzornih kamera, rekao je inspektor Velua. On je potvrdio da ima rođaka žrtava koji žive na Novom Zelandu, ali djeca još nisu zvanično identifikovana.

U koferima su, kako navodi Dejli mejl, takođe pronađeni lični i predmeti za domaćinstvo – u kolicima u kojima su bili koferi takođe su bila i kolica, igračke i hodalica, kako su prenijeli lokalni mediji.