back button
reload

Svijet

Lavrov: Moskva trenutno nema odnose sa EU

Kompletna infrastruktura odnosa Rusije i EU uništena je jednostranim potezima Brisela i Moskva u ovom trenutku nema odnose sa tom organizacijom, rekao je danas novinarima šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov: Moskva trenutno nema odnose sa EU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nema odnosa sa EU kao sa organizacijom. Kompletna infrastruktura ovih odnosa uništena je jednostranim odlukama koje je donio Brisel – rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kineskim kolegom Vangom Jiem.

Lavrov je dodao da će Rusija biti spremna da poveća saradnju sa EU kada Brisel zaključi da je neophodno eliminisati anomalije u bilateralnim odnosima, prenio je TASS.

Pročitajte još

– Ako i kada Evropljani zaključe da je potrebno eliminisati ove anomalije u kontaktima sa svojim najvećim susjedom, naravno, bićemo spremni da gradimo ove odnose na osnovu jednakosti, u potrazi za ravnotežom interesa – rekao je ruski zvaničnik.

Lavrov je dodao da “u međuvremenu, nema ničeg novog na zapadnom frontu, dok na istoku postoji veoma intenzivna agenda koja postaje sve raznovrsnija svake godine”.