reload

Politika

Mihajilica odgovorio Kovačeviću "Tužno je gledati savjetnika lažnog CIK predsjednika"

Tužno je gledati savjetnika lažnog CIK predsjednika, Radovana Kovačevića, kako žali za svojom bivšom partijom, SDP, pa mu smeta kada u njemu dobro poznate partijske prostorije kroči neko drugi.

Mihajilica odgovorio Kovačeviću "Tužno je gledati savjetnika lažnog CIK predsjednika"
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

To je rekao narodni poslanik Milanko Mihajilica, komentarišući današnju izjavu portparola SNSD o sastanku opozicionih partija iz RS sa predstavnicima “osmorke” u Sarajevu.

– Jadno je čitati da je njemu legitimno kada SNSD pregovara sa strankama u Sarajevu ili, kako on kaže, idu na noge poštovaocima „blajburških žrtava“ u Mostar, dok je kao nelegitimno da opozicija učestvuje u političkim procesima. To se proglašava nelegitimnim samo u klasičnim diktaturama, što bi nekadašnji student FPN trebao znati – saopštio je Mihajilica.

Pročitajte još

Mihajilica kaže da je tragikomično kada Kovačević u jednoj rečenici proglašava opoziciju izdajnicima, a u drugoj podsjeća na Dodikovu ponudu za srpskim jedinstvom.

– Kakve su to „patriote“ kada bi u jedinstvo sa „izdajnicima“? Kakve su to „patriote“ koje ne poštuju Narodnu skupštinu Republike Srpske i ne poštuju njene zaključke? Hoće li patriota Kovačević odgovoriti vraćaju li Vojsku i Visoki sudski u tužilački savjet Republike Srpske, jer zadnji rok za osnivanje, 10. decembar se bliži? O kakvom srpskom jedinstvu pričaju oni koji su dogovor svih srpskih stranaka o stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH prekrojili sa HDZ – kaže Mihajilica.

On pita o kakvom jedinstvu pričaju oni koji su prekršili dogovor nakon Inckove sramne odluke i prvi potrčali u Sarajevo da se vrate u institucije svojim prijateljima iz SDA?

– Zašto nisu bili jedinstveni kada je trebalo ukidati akcize na gorivo i smanjiti stopu PDV na osnovne životne namirnice? E, zato se borimo da imamo svog delegata, koji bi radio u interesu Republike Srpske i naroda, jer oni ovaj mehanizam koriste za svoje bahaćenje, a narod neka se u doba krize snalazi kako zna i umije – poručio je Mihajilica.