back button
reload

Hronika

“Molimo vas, ne idite kod majke, ne može riječ da izusti" Dvije porodice zavijene u crno nakon što je mladić ubio muškarca pa sebe

U roku od samo pola sata, porodice Dimić i Zoroja iz Prigrevice, sela kod Apatina, zavijene su u crno.

“Molimo vas, ne idite kod majke, ne može riječ da izusti" Dvije porodice zavijene u crno nakon što je mladić ubio muškarca pa sebe
FOTO: P. DEDIJER / RAS SRBIJA

Iz još neutvrđenih razloga, Simo Zoroja (26) došao je u utorak po podne u kuću svog poznanika Nikole Dimića (34) i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja. Potom je sjeo u automobil i krenuo ka svojoj kući, ali je skrenuo na obližnji atarski put i aktivirao ručnu bombu.

Iako je Hitna pomoć stigla vrlo brzo, nije mogla ništa osim da konstatuje smrt dvojice mladića. Obje porodice su u Prigrevicu došle iz Like. Borile su se sa svim teškoćama, a sada ih je zadesila nova tragedija.

Pročitajte još

– Molimo vas, ne idite kod majke. Sama je Nikolu i još jednog sina odgajila. Ne može riječ da izusti. Svi smo zatečeni, znali smo ih obojicu. Nikola je radio u pilani, fin mladić, imao je težak život, ali je bio veseljak, glavni na Krajiškim večerima i Ličkom višeboju – kaže kratko jedan od komšija u izbegličkom naselju u Ulici Stojana Matića.

Mještani, ipak, tvrde da je sigurno postojao neki razlog zbog kog se Zoroja odlučio na ovaj stravičan potez. Nedavno je na kući Dimića osvanuo grafit “vrati deset odsto”, pa se još utvrđuje da li su motiv eventualni dugovi.

– Prije toga je oskrnavljen spomenik Nikolinom ocu, a bilo je i koškanja između njih, nije da nije. Simo je poslije zločina došao na svoju njivu, aktivirao bombu i legao na nju. Strašno je bilo – pričaju mještani, pišu Novosti.

Nikola kao da je predosjetio da će se nešto desiti, pa je majku poslao kod rodbine u obližnje selo. Kuća porodice Zoroja u Karađorđevoj ulici i prekjuče i juče vrvila je od policije, koja je obavila pretres, a nezvanično se saznaje da je i brat mladića dao iskaz u policiji u Apatinu.

– Majci Nadi od utorka nije dobro. Dobija injekcije da se smiri. Otac se vratio u Liku da bi regulisao radni staž i sada se vratio – priča komšinica.