reload

Politika

"Ne branite vi Srpsku već svoje milione" Brojne diskusije u NS RS zasjenio VERBALNI OKRŠAJ Dodika i Trivićeve (VIDEO)

Tokom skupštinske rasprave na posebnoj sjednici NS RS mnoge diskusije ostale su u sijenci verbalnog okršaja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i narodne poslanice PDP Jelene Trivić.

"Ne branite vi Srpsku već svoje milione" Brojne diskusije u NS RS zasjenio VERBALNI OKRŠAJ Dodika i Trivićeve (VIDEO)
FOTO: DEJAN BOŽIĆ, SINIŠA PAŠALIĆ/RAS KOMBO

Nakon niza međusobnih optužbi, Dodik je počeo da se lično obraća Trivićevoj kazavši da je “opasna, zla i sa ozbiljnim političkim nedostatkom”.

– Gospođa Trivić o elementarnom poznavanju ekonomije nema pojma. Ja sam donosio odluke da pravimo auto-puteve, nije ona, ona to nema pojma. Džabe, sve sama statistika. Samo postoji mržnja i potreba da nas se okalja. Od kad je poslanik samo slušamo politički primitivizam. Jedna umišljena veličina, za malo širi krug rodbine, ali ljudi moji ovakva mržnja da dođe sa ženske strane, pa to mora da je potkrepljeno ozbiljnom frustracijom, ozbiljnim jadom i čemerom, ozbiljnim nekim nedostatkom, koji ja ne znam šta je, nisam ljekar da znam. Govorim sa stanovišta Jelene Trivić kao političara. Ne znam ništa o fizičkim osobinama i o njima ništa ne govorim, govorim o političkom dizajnu. Politički dizajn Jelene Trivić je užasan. Ta politička mržnja koju ona pokazuje ne vodi ničemu- rekao je Dodik.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je Trivićevoj zamjerio što komentariše događaje na kojima nije prisustvovala, dok on jeste.

– Biti akademski građanin i komentarisati događaje na kojima nisi bio, zaista je patetika. Ja sam taj koji je bio na sastanku sa američkim ambasadorom i još 27 ambasadora, nije ona bila, ja je nisam vidio. Bio je Mladen Ivanić, a zažalićemo mi za Mladenom Ivanićem kakve on kadrove produkuje sada – rekao je Dodik i dalje nastavio:

– I ja na tom sastanku kažem američkom ambasadoru “jeb*** te dva miliona daj da to vratimo na račun, pusti me, pokupim papire i odem i više nikada na dnevnom redu nije bila reforma policije. Ja sam prevazišao sebe u tom trenutku i neću da dozvolim da ovakva politička ljuštura pokušava da ona objasni kako je to bilo i šta se tu loše desilo. Nemojte da vrijeđate, počnite od toga što jeste. O događajima u kojiman iste učestvovali nemojte da komentarišete. Vi ćete meni da govorite kako je biti patriota.

Pročitajte još

On je rekao da “ovo društvo o Trivićevoj misli da je dramatična manjina”.

– Ne misle o vama da ste neka vrijednost, politički gledano ste ništa. Vi ste ozlojađeni, vi mrzite. Kiptite od toga. Znaju moji drugari da sam mislio sam otići, ali sad ne bih otišao nipošto, dok se ne obračunam sa ovakvima kao što je Jelena Trivić. Ovo što je ona je opasno i zlo. Predstavlja opasnost, ovo je za crvenu liniju- rekao je Dodik.

Dodik je Trivićevoj poručio da će biti nekorektan onoliko koliko su nekorektni prema njemu.

– Moja energija prevazilazi Vašu i ja kad Vas gledam ja imam više živosti nego Vi. Političke živosti govorim- kazao je Dodik.

Narodna poslanica PDP Jelena Trivić nije ostala dužna Dodiku. Poručila mu je da to što je profesorica na fakultetu ne znači da ne smije da odgovori na uvrede.

– Bilo je uvreda ovdje danas i meni i gospodinu Kruniću. Ja ću na svaku odgovoriti onako kako se ona uputi meni. To je moje pravo da se branim, a biće tu još obračuna pošto je bilo jako ružnih uvreda- rekla je Trivićeva nakon što se vratila u skupštinsku salu.

Dodala je da je vladajuća politička struktura prepravljena korupcijom.

– Vi nemate nikakav plan za to, nijedan strateški plan nismo za to vidjeli. Izvedite me na Trg Krajine i stavite me na stub srama i baš me briga. Ali da meni vaša politička struktura među kojom ima najviše milionera i multimilionera, da oni nama i svim drugim građanima, određuju ko je patriota ko nije, to je sramno. Ne branite vi Srpsku, vi branite svoje milione, to što ste stekli. Šta radite s tolikim parama recite nam? Najglasniji u cijeloj priči su oni najbogatiji i to se vidi- rekla je Trivićeva.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Dodala je da se pod plaštom lažnog patriotizma serviraju priče o braniocima Republike Srpske.

– Najveći patriota je onaj ko je normalan i ko je koliko se može biti pošten, a smiju mi se tu kao hijene oni koji su se od Republike Srpske enormno obogatili- kazala je Trivićeva.

Ona je rekla da jedinstva nema s onima koji kradu od svoje države.

– Rekli ste da nećete da odete kao podanik, već kao čovjek koji je nešto pokušao. Možda nećete otići kao podanik, ali ćete otići kao neko ko je iznevjerio i prevario svoj vlastiti narod, ko ga je raselio i moralno devastirao, e tako ćete otići i tako ćete biti upamćeni. Radili ste za sve interese i američke i hrvatske kako vam je kada odgovaralo, nikada niste radili za srpske interese. Baš vas briga vi imate para da živite šest života i vi ste najveća opasnost po Republiku Srpsku- rekla je Trivićeva Dodiku.