back button
reload

Gradovi

"Očekujemo dalji pad" U Bijeljini sve bolja epidemiološka situacija

Epidemiolog Biljana Mijović ocijenila je da će se epidemiološka linija na niskom nivou zaravniti i naglasila značaj vakcinacije kao jedinoj odbrani od virusa korona, saopšteno je nakon sjednice Kriznog štaba Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.

"Očekujemo dalji pad" U Bijeljini sve bolja epidemiološka situacija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Procenat pozitivnih u Republici Srpskoj juče je bio 12 odsto, što je solidno i očekujemo dalji pad, a ako proces vakcinacije bude tekao prema planu u naredna dva mjeseca možemo očekivati dalju stabilizaciju stanja u Srpskoj, istakla je Mijovićeva.

Prema njenim riječima, vakcina protiv kovida 19 se pokazala kao veoma efikasna među zdravstvenim radnicima i pacijentima na nekovid odjeljenjima.

Mijovićeva je navela da se masovna vakcinacija stanovništva mora ubrzati, čime bi se smanjila mogućnost mutacije virusa i savjetovala da se vakcinišu i osobe koje su preležale kovid 19.

Na liječenju u bijeljinskim kovid bolnicama je 51 bolesnik, od kojih je 11 na respiratoru, a 24 na kiseoničnoj terapiji.

U protekla 24 časa bila su tri prijema u kovid bolnice i evidentirano je još osam osoba kod kojih je potvrđen virus korona.