reload

Hronika

Osam godina nakon jezivog zločina otkriveni novi detalji "More, sinko, aj' da ja tebe lijepo odvedem tamo"

Živica Ilijić (62) uhapšena je 2014. zbog sumnje da je motkom nasmrt pretukla penzionera Kostu Kostića (81) u selu Balinac kod Knjaževca, i to dok je spavao. Danas, osam godina kasnije, otkriveni su novi, jezivi detalji slučaja.

Osam godina nakon jezivog zločina otkriveni novi detalji "More, sinko, aj' da ja tebe lijepo odvedem tamo"
FOTO: ROBERT GETEL /RINGIER

List Alo piše da je novinar jednog poznatog pisanog medija nakon zločina otišao u selo Balinac i, pitajući mještane, uspio da pronađe kuću žrtve. Potom se obratio komšijama ne bi li saznao ima li žrtva rođake, podatke o životu žrtve, eventualni motiv nekog od mještana…

– Kostićevo tijelo pronađeno je u krevetu u ogromnoj lokvi krvi. Njega je ubica čekićem ili tupom stranom sjekire besomučno udarao u glavu, smrskao mu lobanju, a lice mu je od silnih udaraca bilo neprepoznatljivo. Nakon ubistva, izvršena je premetačina u kući i ukraden novčanik žrtve. Očigledno je da je ubica vješto sve isplanirao, gotovo profesionalno – naveli su tada nadležni.

Pročitajte još

Tada ni novinar niti nadležni koji su smatrali da je zločinac profesionalac, ni u snu nisu pomislili da je ubica – polupismena baba! I tako, novinar je krenuo da razgovara sa komšijama. Saznao je da je Kosta bio dobar čovjek, penzioner. A onda je najljubaznija prema ovom medijskom radniku postala fina komšinica Živica Ilijić, baka od 62 godine.

– Približila se novinaru i prijatnim glasom ispričala da joj je pokojnik bio veliki prijatelj, da su zajedno pili kaficu u hladu dvorišnog drveta, da su se voleli kao braća rođena… A onda, iznenada je rekla: “More, sinko, aj’ da ja tebe lijepo odvedem tamo”… – čuli su mještani njene riječi.

Da se ubica uvijek vraća na mjesto zločina, znaju i djeca iz filmova. Stigli su oni do kuće gdje je u mukama izdahnuo Kosta. Dobrodušna baka je i dalje čavrljala. A onda je novinar krenuo da fotografiše mjesto zločina. Šok! Krevet sav u zgrušanoj krvi, ispremještane stvari, užas, jeza… I novinar je slikao, zahvalio se preljubaznoj komšinici i otišao da nastavi s radom.

Sutradan, policija je saopštila da je ubica uhapšen, da je priznao i da je ispričao i razlog ubistva. A pomenuti novinar umalo se nije oduzeo kada je vidio ime ubice: Živica Ilijić!

Ubila ga jer ju je iznervirao

Živica je ispričala policiji da je Kostu, sa kojim se stvarno družila i kafenisala, ubila jer ju je iznervirao. Rekla je da ju je vrijeđao, psovao, nazivao je pogrdnim imenima. Rekla je i da je bio pijan.

– A onda sam se iznervirala, dohvatila motku, pa u glavu! Pao je na krevet – kazala je Živica nadležnima.

Mještani sela Balinac kažu da je ubijeni Kostić bio miran i povučen čovek koji je svakome želio da pomogne, piše Alo.

– Preko ljeta je dolazio u Balinac. Svi smo znali kada se on vraća jer ga je uvijek taksi dovozio do kuće. Ne vjerujem da je imao previše novca, mada se ponekad trudio da izgleda kao bogat čovek – pričaju mještani.