reload

Hronika

Pacijent umro od kovida, a ne u sudaru: Detalji saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo vozilo hitne pomoći

U opštini Srbobran ne prestaju priče o preminulom pacijentu iz Nadalja koji se nalazio u vozilu Hitne pomoći Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić" u trenutku kad je na sanitet naletio automobil.

Pacijent umro od kovida, a ne u sudaru: Detalji saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo vozilo hitne pomoći
FOTO: NENAD PAVLOVIĆ/RAS SRBIJA

U Nadalju i na društvenim mrežama raširena je vijest da je pacijent D. A. (50) nastradao tako što je prilikom udesa ispao iz saniteta. Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” Vlastimir Kladar to odlučno demantuje i ističe da je pacijent prema izvještaju iz Opšte bolnice u Vrbasu preminuo od posljedica virusa korona zbog kojih je i vožen u kovid-jedinicu vrbaske bolnice.

– Zvao sam direktora Opšte bolnice u Vrbasu Milana Popova i on je potvrdio da je uzrok smrti pacijenta respiratorna insuficijencija koja je povezana s kovidom- 19. Pacijent je prilikom sudara pao sa kreveta, ali nije ispao iz vozila – rekao je doktor Kladar.

Na sanitet pod rotacijom 31. decembra u Ulici Milivoja Čobanskog u Vrbasu naletio je putnički automobil iz sporedne ulice, kojim je upravljala mlada djevojka, vozač početnik.

Pročitajte još

– Udarili smo u banderu koja je bila u neposrednoj blizini. Ugruvani smo, ali smo mogli mnogo gore proći zbog tuđe nepažnje i oduzimanja prvenstva prolaza – rekao je jedan od povrijeđenih u sanitetu.

Kladar navodi da je pacijent, koga je ljekar u kolima Hitne pomoći reanimirao i davao mu kiseonik, poslije pada sa kreveta bio svjestan i komunikativan i nije imao povrede za razliku od osoblja u sanitetu. Njega je poslije saobraćajne nezgode urgentno preuzelo drugo sanitetsko vozilo i prevezlo ga do bolnice.

Ozljede u sudaru zadobilo je medicinsko osoblje i vozač saniteta i djevojka koja je izazvala nezgodu.

– Ljekar je na bolovanju sa teškom povredom ramena i ušivenim nosem. Tehničar nosi “kragnu” zbog povrede vratne kralježnice, a vozač je povrijedio ruku – predočio je Kladar, piše Blic.