reload

Hronika

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO Bojan (34) ubijen u garaži, optuženi na saslušanju ćutali

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rješenje o potvrđivanju optužnice protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO Bojan (34) ubijen u garaži, optuženi na saslušanju ćutali
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Ovom odlukom optužnica je stupila na pravnu snagu i uskoro će optuženima biti zakazan početak suđenja za krivicno djelo teško ubistvo, prenosi Tanjug.

Odlukom Apelacionog suda od 27. avgusta odbijene su sve žalbe odbrane i potvrđeno je prvostepeno rješenje Višeg suda u Beogradu od 5. jula, kojim je potvrđena optužnica od 10. maja, precizirala je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Pročitajte još

Sud je utvrdio da postoji opravdana sumnja da su optuženi Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić i Dušan Kokoruž izvrsili teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Za ovo krivično djelo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac, tereti se i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, piše Telegraf.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja u novembru svi su se branili ćutanjem, osim Kovačevića koji je iznio odbranu, a on je inače očuh neposrednog izvršioca.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mjesto izvršenja i kojim se poslije udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića prije ubistva.

– Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umiješanost svih okrivljenih – istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.