reload

Društvo

PROŠAO SVE PROCEDURE Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima STUPIO NA SNAGU

Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske stupio je danas na snagu.

PROŠAO SVE PROCEDURE Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima STUPIO NA SNAGU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite ranije je rečeno S da će Vlada Republike Srpske postupati u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske i poštovati propisane obaveze, s obzirom na to da je taj zakon usvojila Narodna skupština i prošao je sve predviđene procedure.

– Zakonom je predviđeno uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, a propisano je da Vlada Srpske u određenom roku imenuje direktora i druga tijela agencije, što će biti poštovano – navode u resornom ministarstvu.

Pročitajte još

Iz Ministarstva su podsjetili da je proces osnivanja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH trajao godinu dana od trenutka stupanja na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, iako se osnivanje te agencije oslanjalo na do tada postojeću Agenciju za lijekove Republike Srpske i na njen rad.

– Kako je i ranije rečeno iz Vlade, donošenje Zakona o uspostavljanju Agencije za lijekove Republike Srpske motivisano je prvenstveno brigom za adekvatnu zaštitu zdravlja stanovništva u izazovnoj situaciji i vremenu pandemije virusa korona – navode u resornom ministarstvu.