reload

Društvo

Riječi policije ih šokirale: Sa beogradskim tablicama došli u Knin, sutradan zatekli jezivu poruku na autu (FOTO)

Ženu, koja je došla na ljetovanje u rodni Knin u Hrvatskoj, jednog jutra po izlasku iz kuće zatekla je u najmanju ruku neprijatan prizor.

Riječi policije ih šokirale: Sa beogradskim tablicama došli u Knin, sutradan zatekli jezivu poruku na autu (FOTO)
FOTO: INDEX VIDEO/YOU TUBE/SCREENSHOT

Naime, na automobilu beogradskih registracija koji su pozajmili od muževog brata, koji je bio parkiran pred njenom porodičnom kućom, zatekli su išarani natpis “Za dom”.

Žena i njen suprug, koji je porijeklom Srbin decenijama žive u Australiji, a u Kninu ljetuju svake godine. Do sada, kako kaže za 24.hr nije imala sličnih iskustava.

– Ovo se prvi put dešava. Parkirali smo auto ispred kuće. Kad sam ujutru izašla, imala sam šta da vidim. Imam osjećaj da je to najnormalnija stvar za sve ovdje, ali to nikako ne može biti normalna stvar u 21. vijeku. Policija je sačinila zapisnik, ali to je materijalna šteta, to košta – rekla je žena.

Dodaje da ljudi koji su ostvareni ne rade ovakve stvari.

– To su besposleni ljudi. Ne znam šta očekuju da uradim? Možda je trebalo da na drugoj strani napišemo ‘Spremni’ da bude kako treba? Obično se uopšte ne bih uznemirila, ali ovo mora da prestane u nekom trenutku – dodaje žena.

Rekla je da su im u policiji napomenuli da takve stvari uglavnom rade djeca i da ih je to još više zaprepastilo.

– U policiji su nam rekli da takve stvari uglavnom rade djeca. Ako je to tačno, onda zaista živimo u veoma pogrešnom društvu. Još je tužnije jer ta djeca nisu ni živjela u tom sistemu, nisu bili učesnici niti dio plana. Stvarno strašno, dođemo ovdje, potrošimo pare, uložimo u kuću, a onda te dočekaju ovakve stvari. Kad se to desi, onda čovjek malo razmisli koliko je to zapravo ispravno – zaključuje žena, koja se sa suprugom Srbinom preselila u Australiju još 1996. godine.

Iz PU šibensko-kninske potvrdili su da su primili dojavu o oštećenju vozila srpskih registracijskih oznaka, a koje koristi hrvatski državljanin, prenosi Blic.

– Policijski službenici izašli su na teren kako bi utvrdili činjenice i prikupili dokaze te se sprovode istrage s ciljem otkrivanja i pronalaska počinitelja – saopšetno je.