reload

Hronika

SAŠA KOVAČEVIĆ NA SLOBODI Ukinut pritvor osumnjičenom za trgovinu drogom

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane sastajanja sa određenim licima Saši Kovačeviću, osumnjičenom u predmetu "Željko Radovanović i drugi" u vezi sa neovlaštenom trgovinom narkoticima.

SAŠA KOVAČEVIĆ NA SLOBODI Ukinut pritvor osumnjičenom za trgovinu drogom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kovačeviću je zabranjeno sastajanje sa određenim licima i približavanje istima na udaljenosti manjoj od 50 metara, saopšteno je iz Suda BiH.

– Mjera zabrane može da traje dok postoji potreba, najduže do pravosnažnosti presude ako tom licu nije izrečena kazna zatvora i najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne, ako je tom licu izrečena kazna zatvora, odnosno do drugačije odluke Suda – ističe se u saopštenju.

Pročitajte još

Dodaje se da će kontrola opravdanosti trajanja mjere zabrane biti vršena svaka dva mjeseca, a u slučaju da je osumnjičeni prekrši može mu biti određen pritvor.

Sud BiH juče je donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, te je Kovačeviću ukinut pritvor određen rješenjem Suda BiH od 15. aprila.

U saopštenju Suda BiH podsjeća se da su Željko Radovanović i drugi osumnjičeni da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i proizvodima dvojne upotrebe.