reload

Magazin

Uz malo novca do velike promjene: Uz ove savjete uredite spavaću sobu da bude kao iz snova

Uređenje doma zna zahtijevati mnogo ulaganja i truda, a na kraju bez konkretnog plana može izgledati neukusno i dosadno.

Uz malo novca do velike promjene: Uz ove savjete uredite spavaću sobu da bude kao iz snova
FOTO: BLINDS.COM/YOUTUBE/SCREENSHOT

Postoje mnogi savjeti kako urediti dom uz malo finansijskih ulaganja, a koji mogu dati potpuno novi ugođaj vašim prostorijama.

Uređenje spavaće sobe smatra se vrlo važnim zbog toga što je to prostorija u kojoj se odmaramo i prikupljamo energiju za svaki dan. Pored udubonog madraca i šest do osam sati kvalitetnog sna, donosimo vam savjete kako dodatno urediti vašu spavaću sobu.

Svjetlije i umirujuće boje daće efekt potpune relaksacije i pružiće vam mirniji i kvalitetniji san. Takozvane njud nijanse s roze tonovima sve više su popularne u uređenju dnevnih boravaka, a polako postaju popularne prilikom uređivanja spavaćih soba.

Pročitajte još

Toplo i prigušeno svjetlo daje umirjući efekt i dobar je za “umorne” oči. Ukoliko odaberete ovako osvjetljenje lakše ćete utonuti u san. Danas je sve više praksa imati takozvana skrivena svjetla odnosno ugrađene lampe iza komada namještaja, prenosi Klix.

Umirujući mirisi poput kamilice, lavande, vanilije i jasmina najjeftiniji su način kako možete unijeti promjenu u vašu spavaću sobu i obogatiti prostoriju jednostavnim i prijatnim mirisima.

Mekane teksture poput vještačkog krzna i pliša dodatno će utopliti vašu spavaću sobu, ali i vaše tijelo u zimskim danima. Za posteljinu birajte ipak one od prirodnih materijala kao što je pamuk. Jednostavna bijela pamučna posteljina obogatiće se upravo izborom toplijih materijala.

Obično, spavaće sobe imaju dosta neiskorištenog prostora, a koji može odlično poslužiti kao malo skladište za stvari koje vam smetaju po kući. Takođe, ako nemate gdje smjestiti višak odjeće odličan primjer za iskorištavanje prostora su ormari i police iznad kreveta spavaće sobe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu