reload

Politika

SDS traži reakciju nadležnih “Nećemo dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjeno”

SDS poziva Tužilaštvo, MUP Republike Srpske i SIPA da u što kraćem roku privedu i saslušaju osobu koja je javno u izjavi medijima priznala da je učestvovala u izbornoj krađi na štetu Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske.

SDS traži reakciju nadležnih “Nećemo dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjeno”
FOTO: SDS

U saopštenju za javnost SDS, između ostalog, navodi se da je bilo očekivano da nakon emitovanja izjava o priznanju izborne krađe od predsjednika biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške Stevana Gutića on, kao i svi članovi tog biračkog odbora, odmah bude privedeni i saslušani. Međutim, iz SDS navode da se to, po njihovim saznanjima, još uvijek nije desilo.

Pročitajte još

Podsjećaju da je Gutić u kamere BN TV priznao da rezultati glasanja dostavljeni CIK sa biračkog mjesta gdje je bio predsjednik komisije ne odgovaraju istini, odnosno da su svi glasovi Jelene Trivić u zapisniku uneseni drugom kandidatu.

– Nereagovanje policije je za još veće čuđenje obzirom da je Gutić sam priznao da je svjestan da je  počinio krivično djelo. Prema našim saznanjima, ovakvih i sličnih slučajeva ima širom Srpske i nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjene. Još jednom pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i da privedu sve članove pomenutog biračkog odbora, kao i sva druga lica za koje se ispostave konkretni dokazi da su učestvovala u izbornim krađama i prevarama – poručuju iz SDS.