reload

Hronika

SUD DONIO ODLUKU Odbačen zahtjev za ukidanje kućnog pritvora Hrkalovićevoj

Specijalni sud odbacio je na današnjem nastavku suđenja bivšem državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Dijani Hrkalović zahtjev njenog branioca Vladimira Đukanovića da joj se ukine mjera kućnog pritvora i da se zamijeni blažom mjerom zabrane napuštanja boravišta.

SUD DONIO ODLUKU Odbačen zahtjev za ukidanje kućnog pritvora Hrkalovićevoj
FOTO: MILAN ILIC/RINGIER

Iz Specijalnog suda je saopšteno da je Đukanović taj zahtjev, koji je postupajući tužilac odbio, uputio na kraju današnjeg suđenja, na kojem je svoju odbranu iznio bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode u MUP-u Srbije Dejan Milenković.

Govoreći o navodima iz optužnice, koja ga tereti da je po nalogu Hrkalovićeve prikrivao izvještaje o ubistvu Vlastimira Miloševića u Beogradu, Milenković je rekao da je njegova služba obradila podatke sa telefona tada uhapšenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođa kriminalne grupe optužene za pet ubistava, silovanja i otmice.

On je naveo da je njegova služba na tri DVD-a dostavila sadržaj Upravi kriminalističke policije, ali da mu je nakon toga stiglo više urgencija bivšeg javnog tužioca Nataše Krivokapić da dostavi taj materijal.

Milenković tvrdi da je o tome obavijestio Hrkalovićevu, koja mu je nekoliko sati nakon njegovog poziva rekla da prenese tužitelju da se obrati tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Pročitajte još

Đukanović je u svojstvu branioca Hrkalovićeve nakon ispitivanja Milenkovića od suda zatražio da se iz dokaza izuzme njegov iskaz iz policije, smatrajući da je taj dokaz pribavljen na nezakonit način.

On je rekao da je Milenković pozvan u policiju da bi dao izjavu u svojstvu građanina, ali da su mu onda rekli da je napisana krivična prijava protiv njega, navodeći da je problem i to što tom razgovoru nije prisustvovao Milenkovićev advokat.

Hrkalovićeva, koja se tereti da je trgovala uticajem i kočila procesuiranje kriminalaca, na prethodnom ročištu odbacila je optužbe da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je, takođe, negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću, trećeoptuženom u ovom predmetu, da Darka Eleza stavi pod operativnu odbranu da bi ga zaštitila od nadzora drugih policijskih uprava