reload

Sudbine

"Ta žena je bila MOJA PRIJATELJICA" Alek Boldvin se obratio javnosti nakon tragedije na setu

Nakon što je glumac Alek Boldvin na setu filma "Rust" usmrtio koleginicu Halinu Hačins i ranio reditelja Hoela Souza, glumac je sada prvi put javno odgovarao na pitanja novinara o incidentu sa tragičnim ishodom.

"Ta žena je bila MOJA PRIJATELJICA" Alek Boldvin se obratio javnosti nakon tragedije na setu
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

Uz njega bila je i supruga Hilari, koja mu je podrška u najtežim trenucima u karijeri do sad.

On je već na početku istaknuo da ne smije govoriti o detaljima istrage, koja se vodi zbog ubistva koleginice i ranjavanja reditelja.

– Ona je bila moja prijateljica. Na dan kad sam došao da snimam film odveo sam je na ručak s ostalim producentima. Bili smo jako dobra ekipa i onda se sve ovo dogodi – rekao je glumac.

Pročitajte još

Inače, ovo je prvi puta da je Boldvin javno istupio i progovorio o svemu. Slaže se da bi bilo dobro ukloniti pravo oružje iz holivudske produkcije.

– Trebalo bi čim više limitirati korištenje pravog oružja i to je nešto što za šta ću se zalagati – dodao je.

Glumac je u stalnom kontaktu sa porodicom preminule Haline Hučins i rekao je da su jako zabrinuti zbog njenog sina koji ima samo devet godina.

– Postoje incidenti na setovima, ali ništa ovakvo. Šansa za ovo je jedan prema trilion da se dogodi. Produkcija se neće nastaviti – zaključio je potreseni Boldvin za “Njujork post”, piše Blic.