reload

Hronika

TATIĆU PRODUŽEN PRITVOR Prijetio da će se osvetiti djeci, roditelji u strahu

Osnovni sud u Banjaluci produžio je za još dva mjeseca pritvor Dejanu Tatiću iz Banjaluke, koji se sumnjiči za nasilje u porodici i neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

TATIĆU PRODUŽEN PRITVOR Prijetio da će se osvetiti djeci, roditelji u strahu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tatić je uhapšen prije mjesec dana nakon što je brutalno pretukao djevojku ispred zgrade u Ulici Branka Popovića, a zatim drugi dan prijetio ubistvom djece i stanara u toj zgradi, koji su ga zaustavili i pozvali policiju.

Kako su za Srpskainfo potvrdili iz Osnovnog suda u Banjaluci, Krivično vijeće uvažilo je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i prema osumnjičenom D.T. donijelo rješenje kojim se produžava pritvor.

Pročitajte još

– Pritvor po rješenju od 5.8.2022. godine traje dva mjeseca od isteka pritvora po rješenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjojluci od 7. jula, te može da traje najduže do 5. oktobra do 19.35 časova. Ako za vrijeme na koje je određen pritvor ne bude potvrđena optužnica, pritvor će se ukinuti i osumnjičeni pustiti na slobodu- pojasnili su iz Osnovnog suda.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je da se Tatiću produži pritvor jer postoji bojazan da, ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, da bi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Zbog Tatićevih prijetnje da će se osvetiti, stanovnici ove ulice su u strahu od njegovog puštanja na slobodu, zbog čega su pisali brojnim nadležnim institucijama da ih zaštite.

– Obzirom na strah i neizvjesnost koju osjećamo sve više kako se bliži istek pritvora, opravdano sumnjamo da je on spreman uraditi sve kako bi se osvetio našim komšijama koje su kao savjesni građani spriječili fizički napad na žensku osobu – navodi se u zahtjevu koji su potpisali predsjednici Zajednice etažnih vlasnika.