back button
reload

Hronika

Tužilaštvo u Crnoj Gori traži da se Belivuk sasluša zbog ubistava i otmice

Specijalni tužilac u Crnoj Gori trebalo bi da narednih dana sasluša u Beogradu Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i članove njegove kriminalne grupe, koji se terete za ubistvo Barana D.H i A.S. i otmicu M.R. u oktobru prošle godine u Danilovgradu.

Tužilaštvo u Crnoj Gori traži da se Belivuk sasluša zbog ubistava i otmice
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Velja Nevolja

Specijalno Tužilaštvo je prije nekoliko dana osumnjičilo članove Belivukove grupe za ovo dvostruko ubistvo i otmicu.

Tijela ubijenih Barana još nisu pronađena, a istražioci čekaju nalaze vještačenja tragova uzetih iz kuće u mjestu Donji Crnci kod Spuža u kojoj su, kako se vjeruje, dvojica državljana Crne Gore surovo likvidirana, prenosi Blic.

Ekipa Televizije Vijesti pronašla je i kuću u kojoj se, kako se sumnja, desio surovi zločin.

Vlasnici kuće u kojoj se prema tvrdnjama istražitelja dogodilo dvostruko ubistvo nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima. Ističu da će se javno obratiti nakon što budu gotovi svi nalazi vještačenja.

Oni se međutim nadaju da će nalazi vještačenja potvrditi ono u šta oni vjeruju – da se zločini nisu dogodili u njihovom domu i da su neosnovane sumnje da je u sve to umješan član njihove porodice – Ratko Živković, inače državljanin Srbije.

Demantuju i pisanje medija da su u rođačkim vezama sa Radojem Zvicerom koji važi za jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana. Živkovića, podsetimo, Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je obezbijedio kuću u kojoj su dovedeni i ubijeni D.H. i A.S, ali i da je namamio žrtve.

Dana, 14.10.2020. godine, oko 15 časova, po dolasku oštećenih u kuću Živkovića, osumnjičeni Belivuk je odmah lišio života D.H. tako što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede posle kojih je nastupila smrt. Osumnjičeni Miljković i Janković su istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog A.S., vezali su ga, kao i M.R. koji se nalazio sa njima u društvu. A.S. je ubijen istog dana dok su Radulovića drugi, za sada nepoznati pripadnici kriminalne organizacije, odveli na drugu lokaciju – saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Sagovornik Televizije Vijesti blizak istrazi navodi da se narednih dana mogu očekivati novi detalji kada je riječ o otmici M.R, odnosno da crnogorski istražitelji sklapaju mozaik o tome šta se sa njim dogodilo nakon što je otet.