reload

Hronika

Učestvovao u pucnjavi u kafani: Mali Šijan osuđen na godinu i po dana zatvora

Vukašin Šijan (23), mlađi sin ubijenog Zorana Šijana osuđen je danas na godinu dana i šest mjeseci zatvora u Višem sudu u Beogradu, zbog nasilničkog ponašanja u jednom restoranu na Autokomandi početkom marta, kad je u nogu ranjen Marko K., dok je Marko Vidaković (25) dobio četiri godine i devet mjeseci zatvora.

Učestvovao u pucnjavi u kafani: Mali Šijan osuđen na godinu i po dana zatvora
FOTO: VUKASIN_SIJAN/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Vukašin Šijan je osuđen na godinu i šest mjeseci, s tim da mu je u kaznu uračunata i opozvana ranija uslovna osuda na osam mjeseci zatvora. Sud mu je danas ukinuo pritvor .

Da podsjetimo, Šijan je na prethodnom ročištu priznao krivicu za nanošenje teških tjelesnih povreda, kao i njegov prijatelj Marko Vidaković (25). Obojica su u sudu iznijeli odbranu navodeći da ne spore ništa iz optužnice. Šijan je tada ispričao da su cijelu noć bili u jednom klubu i da su pili viski, a da su nakon toga otišli u kafanu gdje se i dogodio incident.

Pročitajte još

– Momak koji je sjedio za susjednim stolom sve vrijeme je uporno gledao u mene. Pitao sam ga da li se poznajemo, ali me je iskulirao. Onda sam ga pitao: “Šta me gledaš? Tada je ustala i našem stolu prišla djevojka koja je bila sa njim i počela da me vrijeđa i da mi psuje majku. Dva puta sam joj fino rekao da se skloni, ali je bila uporna i nastavila je vrijeđanja. Pominjala mi je i pokoljenja i na kraju me je pljunula. Tad sam ustao i gurnuo je, ali ne da je povrijedim, već da je sklonim, a ona je pala preko neke stolice – rekao je Šijan.

Tada je, kako priča Šijan, ustao taj dečko i krenuo ka njemu.

– I ja sam prišao njemu i udario ga pesnicom nekoliko puta. Vidio sam da iz toaleta istrčava drugi momak. Mislio sam da nosi nož u ruci i odjednom je pao. Krivo mi je što se ovo izdešavalo i ne umanjujem svoju krivicu. Trebalo je drugačije da reagujem, da ustanem i izađem napolje, ali eto nisam i to se sve desilo. Napravio sam veliku glupost i pogriješio sam – dodao je tada Šijan, piše Kurir.

Njih dvojica su već osam mjeseci u pritvoru.