back button
reload

Svijet

"Udario sam ga u oko" Skočio u jezero i rvao se sa aligatorom ne bi li spasao svog psa iz čeljusti životinje (VIDEO)

Svaki pravi vlasnik bi vam rekao da bi dao sve što može da spasi svojeg voljenog ljubimca. No, koliko njih bi skočilo u jezero, spremno da se sukobi s gladnim aligatorom?

"Udario sam ga u oko" Skočio u jezero i rvao se sa aligatorom ne bi li spasao svog psa iz čeljusti životinje (VIDEO)
FOTO: ABC ACTION NEWS / YOUTUBE / SCREENSHOT

Jedan muškarac iz Holideja na Floridi učinio upravo to kad je krvožedni gmizavac povukao njegovog psa u vodu, uopšte nije razmišljao, nego se bacio naglavačke u jezero.

Njegov jedini cilj bio je da učini sve što može da spasi voljeno biće, piše hrvatski Jutarnji list.

Majk Mekoj je bio u uobičajenoj šetnji sa svojim Džejkom, osmomjesečnim labradorom. Put ih je vodio obalom ribnjaka, kada se nešto neočekivano desilo.

Aligator je bez upozorenja iskočio iz ribnjaka i povukao psa sa sobom u vodu. U tom trenutku strave, Majk nije oklijevao, nego je skočio za njima u vodu.

– Zaobišao sam aligatora, udario ga u oko i izvukao iz vode, tako da nije imao šanse da se izvuče dok nije pustio mog Džejka.

– Čitao sam nešto o krokodilima, pa sam znao kako da postupim – rekao je Mekoj, koji je novinarima objasnio kako nije ni sekundu razmišljao o tome hoće li spasiti svojeg psa ili ne.

Nije ni razmišljao o tome da je riječ o prilično velikom aligatoru (između dva i tri metra, kažu očevidci) niti da ga on može ozbiljno povrijediti. Reagovao je instinktivno, braneći svog člana porodice. Da to nije uradio, aligator bi sigurno pojeo psa.

Majk i Džejk su uspjeli da se izvuku iz vode i otišli su smjesta kod ljekara. I Majk i Džejk morali su da odu na ušivanje ali su s obzirom šta im se desilo, dobro prošli.

Džejk je imao nekoliko rana na tijelu, kada ga he aligator zgrabio, dok je Majk prošao sa povredama na prstima koje već zarastaju.

Medicinska sestra u čiju ambulantu su ušli, rekla je da se ne dešava svaki dan da u ambulantu dođu pas i čovjek koje je napao aligator. Ona je sretna što su njih dvojica sada dobro.

Aligator iz ribnjaka će morati da bude sklonjen – s obzirom da živi preblizu ljudi. Nadležne službe rade na tome da bude odveden u močvaru.