back button
reload

Gradovi

Uništeni i poljoprivredni usjevi: U više sela u Prnjavoru pričinjena šteta na objektima

Olujno nevrijeme koje je jutros zahvatilo opštinu Prnjavor pričinilo je veliku materijalnu štetu na pojedinim objektima u više mjesnih zajednica, a u prekidu je i snabdijevanje električnom energijom u dvadesetak sela.

Uništeni i poljoprivredni usjevi: U više sela u Prnjavoru pričinjena šteta na objektima
FOTO: RTS VIDEO/SCREENSHOT

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je nakon sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije da je u Hrvaćanima, Čorlama, Grabik Ilovi, Kalabama i Šereg Ilovi evidentirana materijalna šteta na pojedinim stambenim objektima, kao i da je nevrijeme pogodilo i Potočane, Galjipovce, Ratkovac, Maćino brdo, Šibovsku, Pečeneg Ilovu i Palačkovce.

Na raščišćavanju putne infrastrukture radi Teritorijalna vatrogasna jedinica, a na ovim poslovima određene izvođače radova angažovalo je i Opštinsko odjeljenje za stambeno-komulane poslove i investicije.

– Nakon nevremena za normalno funkcionisanje saobraćaja prije svega bio je problematičan regionalni put prema Srpcu. Svi kategorisani putevi su sada prohodni, ali je saobraćaj na određenom broju lokalnih putnih pravaca u prekidu zbog oborenih stabala – rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

Pročitajte još

On kaže da je vodosnabdijevanje u svim olujom pogođenim mjesnim zajednicama za sada uredno, kao i da su timovi Opštinskog štaba za vanredne situacije i opštinske uprave na terenu i rade na procjeni štete i određivanju prioriteta za intervencije nadležnih službi.

– Trenutno ne možemo govoriti o tačnom broju oštećenih objekata. Primjetna je šteta i na poljoprivrednim usjevima, voćnjacima, pčelinjacima i objektima za poljoprivrednu proizvodnju, ali i na pojedinim seoskim grobljima – naveo je Tomaš.

On je apelovao na građane kod kojih nisu došle ekipe za procjenu štete da telefonom pozovu broj 051/660-853 ili da dođu u šalter-salu opštine Prnjavor i podnesu zahtjev za procjenu štete.

Kako je potvrđeno iz Elektrodistribucije Prnjavor na području cijele opštine veliki je broj prijavljenih kvarova na niskonaponskoj mreži zbog čega je trenutno bez struje dvadesetak sela. Sve ekipe ovog preduzeća su angažovane na terenu gdje rade na otklanjanju kvarova.

Prema podacima Policijske stanice Prnjavor nije bilo povrijeđenih lica u jutrošnjem olujnom nevremenu.