back button
reload

Svijet

UPORNA VATRA NE STAJE Širom Amerike bukti 85 požara, povrijeđeno pet vatrogasaca (VIDEO)

Više od 85 velikih požara trenutno je aktivno širom SAD, većinom u zapadnim državama, a izgorjelo je 553.000 hektara zemlje.

UPORNA VATRA NE STAJE Širom Amerike bukti 85 požara, povrijeđeno pet vatrogasaca (VIDEO)
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Vatrogasne službe iz država koje okružuju Montanu uputile su se ka vatrenim stihijama koje bjesne na zapadu SAD i u kojima je povrijeđeno pet vatrogasaca.

Došlo je do poboljšnja stanja u najvećem požaru u državi Oregon, ali su u petak uveče naređene obavezne evakuacije i za sada je najmanje 50 odsto najopasnijeg Butleg požara zaustavljeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Usporilo se širenje vatre, ali se očekuje da do kraja dana požari budu jači, zbog čega je na hiljade domova u opasnosti na istočnoj strani Oregona, prenio je AP.

– Ovaj požar je vrlo uporan, ne želi da se zaustavi. Sa vrlo sušnim vremenom i problemima sa kojima se susrećemo, vatrogasci konstantno moraju da ponovo procjenjuju situaciju i da traže opcije za obuzdavanje vatre – navelo je Ministarstvo šumarstva.

U Kaliforniji, guverner Gevin Njusom je u petak proglasio vanredno stanje u četiri sjeverna okruga zbog požara koji su doveli situaciju do ekstremne opasnosti.

Kada je riječ o povrijeđenim vatrogascima, oni su u prebačeni u bolnice u četvrtak, a u petak su još bili pod ljekarskim nadzorom.