back button
reload

Hronika

“URADIO SAM SVE ŠTO SI HTJELA” Osvanuo snimak svađe Kovačevića i djevojke PRIJE NAVODNOG NAPADA

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je uzimanje snimaka bezbjednosnih kamera iz okoline stana u "Beogradu na vodi" u kom je navodno bivši košarkaš Miladin Kovačević (30) zlostavljao i mučio svoju djevojku Tijanu T. (26).

“URADIO SAM SVE ŠTO SI HTJELA” Osvanuo snimak svađe Kovačevića i djevojke PRIJE NAVODNOG NAPADA
FOTO: RAS SRBIJA

Kovačević je danas, nakon saslušanja u tužilaštvu, pušten da se brani sa slobode. Njega je prije nekoliko dana djevojka Tijana T. prijavila da ju je napao, oteo joj torbicu i mobilni telefon, a nakon toga pobjegao s lica mjesta.

On je osumnjičen za zlostavljanje, mučenje i ugrožavanje sigurnosti Tijane T.

Njih dvoje su, prema saznanjima Blica, bili u kratkoj vezu, a ona je u srijedu prijavila da ju je Kovačević maltretirao, ali nije zahtijevala ljekarsku pomoć. U Prvom osnovnom tužilaštvu kazali su da su pripadnici PS Savski venac istog dana o tome obavijestili dežurnog zamjenika tužioca.

Tužilaštvo je potom naložilo prikupljanje obavještenja od oštećene djevojke, provjeru postojanja i uzimanje snimka bezbjednosnih kamera sa mjesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i to da se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti. Kako Kovačević dva dana nije bio dostupan oranima gonjenja, tužilaštvo je naložilo policiji da za njim raspiše potragu, što je i učinjeno. Nekoliko sati kasnije, Kovačević se sam pojavio u stanici policije.

Kako je tužilaštvo ranije saopštilo da “imajući u vidu da je očigledno u bjekstvu, nakon što ga policija nađe biće uhapšen”, Kovačeviću je odmah određeno zadržavanje.

On je u subotu priveden na saslušanje u tužilaštvo gdje je do detalja ispričao šta se dešavalo u stanu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

U međuvremenu, istražitelji će pogledati i snimke video-nadzora u blizini stana u “Beogradu na vodi”, u vlasništvu Kovačevićevog prijatelja, gdje je, kako je prijavila Tijana T., on pretukao.

Osvanuo snimak svađe – ne zna se šta je bilo poslije

Na društvenim mrežama se juče pojavio i snimak njihove burne rasprave, koji je navodno nastao 16. septembra, kada ju je, kako je prijavila Tijana T., Kovačević pretukao. Na snimku se čuje da neko lupa na vrata stana u kome je navodno Kovačević. On je pomjerio špijunku, dok se sa druge strane nazire ženski lik.

– Objasni mi poentu tvog lupanja, ja sam sve što si željela uradio – rekao joj je Kovačević kroz zatvorena vrata, na šta je djevojka nastavila da lupa i moli da otvori.

– Hoću da budem s tobom, otvori mi, hoću da budem s tobom – pričala je djevojka, da bi Kovačević na to odgovorio:

– Nema ništa od toga Tina, s tim ponašanjem ne moraš nikada više da me vidiš.

Devojka sa snimka, pretpostavlja se da je to Tina, tada je rekla “izvini”.

– Čuj izvini, pa nemam 12 godina! – rekao je Kovačević na kraju snimka koji se prekida dok Tijana nastavlja da viče sa druge strane vrata, u hodniku.

Tužilaštvo treba da utvrdi da li je taj snimak vjerodostojan, kao i šta se dešavalo nakon što je prekinuto snimanje.

Tukao i ranije

Kovačević je inače, 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kriivice osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog djela izvršenog u Americi, tačnije prebijanja studenta Brajana Štajnhauera.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva mjeseca, a u Americi mjesec dana. Pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana prije isteka pune kazne, nakon primjene Zakona o amnestiji.

Kovačević je poslije prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je amričko pravosuđe oduzelo pasoš) uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku. Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.