back button
reload

Svijet

"Vjerovali su mu, a sve što je pisao bila je laž" Poznanica monstruma koji je UBIO SVOJU DJECU otkriva kakav je on bio

Dan nakon stravičnog otkrića tri beživotna tijela zgradu u kojoj je Harald Kopic ubio mališane, čuvala je policija. Uz zidić ulaza uz ograđeno dvorište neko je zapalio lampione. Budući da su vidljivi prolaznicima s puta, pješaci se zaustavljaju, pomole i potom s tugom u očima pogledavaju prema drugom spratu vile gdje su tragično skončala djeca.

"Vjerovali su mu, a sve što je pisao bila je laž" Poznanica monstruma koji je UBIO SVOJU DJECU otkriva kakav je on bio
FOTO: FACEBOOK

Policija je tu bila cijelu noć. Iznosili su stalno neke stvari. Valjda su sve to prikupljeni dokazi. Iskreno, mi i dalje ne možemo vjerovati da te dječice više nema i da njihove glasove i smijeh s terase više nikada nećemo čuti. Da je u tom čovjeku bilo očinske ljubavi, ne bi bio u stanju počiniti ovakav zločin – rekla je jedna od njegovih komšinica za Jutarnji list.

FOTO: INSTAGRAM/DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: INSTAGRAM/DRUŠTVENE MREŽE

Kopicova poznanica, pak, kaže kako je “jedina iskrena poruka koju je Kopic napisao bila njegova posljednja. Ona je sve zgrozila”.

– Svi statusi i fotografije koje je objavljivao do petka uveče nisu bili iskrene prirode. Samo mu je bilo stalo do pozitivnog imidža, pogotovo da se vidi koliko ljubavi gaji prema djeci i da je dobar otac. Namještao je djecu kako bi zajedničke fotografije bile prekrasne i slao nam ih je okolo, a djeca su ga istinski voljela jer ih je očito vješto obmanjivao – rekla je ona.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Prema onome što su hrvatski novinari saznali, ubica je odrastao u XVI bečkom okrugu Otakring. Od komšija saznaju da je odrastao u prosječnoj porodici i da ni s čim nisu odskakali.

Podsjetimo, 11 minuta poslije ponoći u subotu Kopic je na Fejsbuku objavio najavu zločina koji ukazuje na samoubistvo jer je ostao bez djevojke i novca te da mu ni njegova braća masoni nisu pomogli, iako im se obraćao za pomoć.

Zbog toga se 50-ak minuta poslije na noge diglo nekoliko njegovih prijatelja i austrijska ambasada koja je i dalje na raspolaganju Kopicu kao njihovom državljaninu. Ubrzo su se nizali pozivi policiji, pa su se policajci zaputili do Mlinova, ni ne pomišljajući da ih čekaju jezivi prizori i neopisiva količina tuge. Kopicov život spasen je u posljednji čas jer su ga zatekli malaksalog od tableta kojih se nagutao.

Masoni: Nije naš član

Austrijski mediji i u nedjelju su nastavili da prate slučaj, ali najviše kroz prizmu Kopcovog navodnog članstva u masonima.

Kako prenosi portal heute.at, juče je reagovala Velika loža slobodnih zidara Austrije tvrdnjom da Kopic nikada nije bio njihov član.

Pročitajte još

– Velika loža Austrije naglašava činjenicu da ovaj čovjek nije trenutno, niti je ikada bio član neke od njenih loža. Stoga on nema, niti je ikada imao ikakve veze s austrijskim slobodnim zidarima – poručili su putem saopštenja za javnost, dodajući kako je moguće da je Kopic naprosto iskoristio termin slobodnih zidara ili je smatrao da pripada nekom od međunarodno nepriznatih ogranaka te organizacije.

Prethodno su i iz hrvatskog oganka masona rekli da nisu sigurni da li je on njihov član.

S obzirom da je Kopic u svom oproštajnom pismu na društvenim mrežama naveo da mu neki ljudi iz masonske lože nisu htjeli pomoći, noviari Jutarnjeg lista su s Velikim meštrom Nikicom Gabrićem, pokušali da provjere da li mu je poznat, ali kaže da nije.

– Nikad nisam čuo za njega – kazao je.

Drugi sagovornik koji se kreće u tim krugovima tvrdi da ga je znao viđati među masonima, ali ranijih godina.

– Nisam ga u posljednje vrijeme vidio, ne znam jesu li se oni sastajali – kazao je on.