reload

Politika

Vučić odao poštu patrijarhu Irineju "Srbija je izgubila duhovnog oca"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odao je poštu patrijarhu srpskom Irineju povodom godinu dana od njegovog upokojenja i prislužio svijeću na njegovom grobu u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru

Vučić odao poštu patrijarhu Irineju "Srbija je izgubila duhovnog oca"
FOTO: RTRS VIDEO/SCREENSHOT

“Prošlo je godinu dana od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Srbija je tada izgubila duhovnog oca blage naravi, tople reči i britkog uma, ali je u Carstvu nebeskom stekla još jednog molitvenika za sve nas – objavio je predsjednik Srbije na “Instagramu”.

Vučić je naveo da se sjeća razgovora, energije, volje i podrške koju je blaženopočivši patrijarh Irinej uložio u rad na završetku Hrama Svetog Save.

Pročitajte još

– Znam da je ponosan na to što se pod kupolama našeg velelepnog hrama sada sve više sabira verni narod, ali i ljudi svih vera i nacija koji dolaze iz celog sveta kako bi se divili veličanstvenim mozaicima i monumentalnoj lepoti našeg i njegovog hrama. Neka počiva pred prestolom Oca nebeskog naš dobri, skromni i veliki patrijarh – napisao je Vučić.

Patrijarh srpski Irinej preminuo je od posljedica korona virusa 20. novembra 2020. godine u Vojnoj kovid bolnici “Karaburma” u Beogradu.