Društvo

April neće ponoviti ljetnu epizodu: Meterolozi najavljuju da je moguće da i u maju zaleprša koja pahulja

U srijedu je u BiH, ali i zemljama u regionu osvanuo aprilski snijeg. Sve je bilo propraćeno ekstremnim padom temperatura. Tako su temperaturne razlike na pojedinim područjima u samo dva dana iznosile i po 30 stepeni.

April neće ponoviti ljetnu epizodu: Meterolozi najavljuju da je moguće da i u maju zaleprša koja pahulja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Meteorolog Tea Blažević rekla je da će snježnih padavina uskoro biti još.

-Ono što nam pokazuju materijali trenutno je da nema stabilizacije vremena do kraja aprila. Već danas ćemo imati padavine, uglavnom lokalne pljuskove, ali na planinama i snijeg. U danima vikenda u većini krajeva velike su mogućnosti za kišu i snijeg u planinskom području – istakla je ona.

Da li će u aprilu biti ljetnih temperatura kao prije samo nekoliko danas, najvjerovatnije neće.

Pročitajte još

-Što se tiče aprila, nećemo ponoviti ljetnu epizodu. Biće možda malo čak i svježije za april. Vrijeme će biti dosta nestabilno, idućih sedam dana trebamo očekivati barem malo kiše, ostavite toplije slojeve i kišobrane pri ruci – poručila je ona. Da li to znači da ćemo gledati i snijeg u maju, ne treba isključiti ni tu opciju.

-Moguće da će se nestabilan period preliti i na početak maja, pa da zaleprša koja pahulja – rekla je ona za N1. Ipak, i ljeto koje slijedi biće iznadprosječno toplo, tako da će ostati sasvim dovoljno vremena za uživanje u ljetnim danima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu