Politika

Aulićeva reakcija na izjavu Bećirovićevog savjetnika "O pitanjima iz oblasti energetike odlučuju entiteti"

Savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Saša Aulić izjavio je da ne zna na koji Ustav se pozivaju saradnici Denisa Bećirovića, ali je jasno da važeći Ustav BiH nijednim slovom ne predviđa da je energetika nadležnost zajedničkih institucija.

Saša Aulić
FOTO: RTRS

Ono što nedvosmisleno predviđa u svom Članu 3 jeste da entitetima pripadaju sve funkcije i ovlašćenja koja nisu izričito dodijeljena institucijama BiH, a energetika zasigurno nije jedna od njih – podsjetio je Aulić.

Pročitajte još

On je dodao da i oni koji pokreću ovakve, unaprijed propale inicijative to dobro znaju, ali je očigledno da ne odustaju od projekta centralizacije BiH kojim urušavaju njene dejtonske temelje, a BiH osuđuju na propast.

– Ono što je važno jeste to da će o svim pitanjima iz oblasti energetike, kao i do sada, odlučivati institucije Republike Srpske, odnosno entiteti koji su za to jedini nadležni – poručio je Aulić, reagujući na izjavu Bećirovićevog savjetnika Mirze Kršo da, kako je rekao, energetika nikada nije bila, niti će biti u nadležnosti bilo kojeg entiteta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu