Društvo

"Auto je skliznuo u blato, nisam mogao ni naprijed ni nazad" Navigacija ga odvela u neprohodni dio planine, umjesto na slavlje kod prijatelja

Noć, gusta šuma, sve dublje blato i u konačnici kraj puta, tako je četrdesetjednogodišnji vozač, koji nije želio da mu se otkriva identitet, opisao situaciju u kojoj se sinoć našao, kada ga je navigacija odvela u neprohodni dio planine Prosara.

"Auto je skliznuo u blato, nisam mogao ni naprijed ni nazad" Navigacija ga odvela  u neprohodni dio planine, umjesto na slavlje kod prijatelja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sve se desilo u subotu oko 23 časa, kada je prolazeći kroz teritoriju Kozarske Dubice, slijedeći navigaciju, pokušavao doći do jednog dubičkog sela gdje ga je čekao prijatelj u povodu porodične proslave.

– Navigacija je navodila na kraći put, a s obzirom da sam profesionalni vozač, nisam imao dilemu. Skrenuo sam sa glavnog puta i nastavio voziti, da bih se nakon izvjesnog vremena našao u gustoj šumi na putu kojim se, pretpostavljam, izvlače klade. Automobil je naglo skliznuo u blato odakle više nisam mogao ni naprijed ni nazad – priča ovaj vozač.

Kako dodaje, shvativši da više nema ni internet i da je signal na telefonu slabiji, postao je nervozan i uspaničen.

Pročitajte još

– Pokušao sam da izađem iz automobila, međutim, mrak, kiša, šuma… nisu mi ulijevali povjerenje, pa sam odustao. Kroz glavu mi je prolazilo, šta ako dođe do klizišta, s obzirom da je kiša padala bez prestanka, a tlo ispod auta je bilo prilično klizavo?! Bila je to na prvi mah bezizlazna situacija – rekao je ovaj sagovornik.

Nakon nekog vremena, kako dodaje, uspio je uspostaviti internet konekciju i poslati lokaciju na kojoj se nalazio prijatelju kod kog se uputio, a potom je uspio dozvati i policijske službenike u Banjaluci.

– Svi ti pokušaji trajali su satima. Olakšanje je nastalo kada su me oko 03.40 pozvali policijski službenici iz Kozarske Dubice i saopštili da kreću prema meni, te da im treba pobliže objasniti gdje da se upute. Bili smo sve vrijeme na liniji, a kada je počelo da sviće zaključao sam automobil i krenuo ka glavnom putu – kaže ovaj vozač.

On dodaje da je njegov prijatelj, takođe, krenuo u potragu za njim, ali uzalud.

– Lokacija koju sam slao i njemu i policiji vodila ih je na pogrešnu stranu. To mi se nikada nije dogodilo iako već godinama vozim po Evropi i kao i svi služim se navigacijom. Putevi na “gugl maps” u BiH, očigledno, nisu ažurirani i ovo neka bude savjet svim vozačima da ne koriste prečice kojima ih navigacija vodi jer bi mogli imati slično iskustvo kao ja, tačnije da usred šume ostanu bez puta. To može biti opasno mjesto, na kojem u nemalo slučajeva nema ni mobilne mreže – rekao je ovaj četrdesetjednogodišnjak.

On je zahvalio policijskim službenicima i ostalim službama koji su mu pomogli, te pravovremeno reagovali, piše RTV KD.

– Veliko hvala, ovo je zaista bila duga noć koju ću pamtiti. Srećom prošlo je bez posljedica – izjavio je vozač koji je nakon višečasovne potrage pronađen u Prosari.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije