Hronika

"Automobil je visio s mosta" Sarajlija Jasmin Nikšić hrabro pritekao u pomoć povrijeđenima u saobraćajnoj nesreći u Šapcu

Na ulazu u Šabac iz pravca Beograda, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila. U jednom vozilu su bila četiri momka iz jednog fudbalskog kluba.

"Automobil je visio s mosta" Sarajlija Jasmin Nikšić hrabro pritekao u pomoć povrijeđenima u saobraćajnoj nesreći u Šapcu
FOTO: G. SRDANOV/RAS SRBIJA

Drugo vozilo je nakon udarca završilo u kanalu i zaglavilo se na mostu gdje je ostalo da visi. U njemu su bile zarobljene tri osobe, piše Avaz.

Srećom, odmah nakon nesreće istim putem prolazio je Sarajlija Jasmin Nišić s roditeljima, koji je odmah pritrčao upomoć.

– Sa roditeljima sam stao na proširenje i krenuo da pomognem i pregledam povrijeđene osobe. Kada smo ustanovili da u vozilu koje visi s mosta ima osoba i da su sve pri svijesti pokušali smo ih izvući iz auta i spriječiti da auto propadne u kanal. Momci iz fudbalskog kluba su pomogli da unesrećene izvučemo kroz prozor na most – kazao nam je Nikšić, koji radi u Crvenom krstu FBiH kao stručni saradnik za zdravstvo i krizne situacije.

Jeste li znali da tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv i da vrlo često oni primaju i po…

Posted by Jasmin Niksic on Wednesday, May 26, 2021

– Po izlasku svaku osobu sam smjestio i pregledao, posebno glavu, vrat i leđa. Zamolio sam fudbalere da postave trokutove na putu i donesu mi kutije prve pomoći. Na sreću vozač i djevojka koja je sjedila na stražnjem sjedištu nisu imali vidljivih povreda. Djevojka je bila vidno uznemirena – priča nam Nikšić.

Prava je sreća da je u najvažnijem trenutku za stradale naišao Nikšić, koji se inače iz Srbije vraćao u BiH nakon što je išao na vakcinaciju.

– Žena, koja je bila suvozač se po izlasku iz vozila žalila na bol na desnoj strani ramena, ključne kosti i glave. Nakon pregleda pokušao sam da je u istom položaju zadržim uz minimalna pomjeranja do dolaska Hitne pomoći – kazao je Nikšić.

Pomogao da se pravilno pruži prva pomoć

Ističe da je Hitna pomoć brzo stigla, te da je i tada pomagao povrijeđenima.

– Hitna pomoć je jako brzo stigla. Predstavio sam se kolegama i ispričao im sve o povrijeđenoj osobi. Pomogao sam, naravno osoblju Hitne pomoći da povrijeđenoj ženi damo adekvatnu prvu pomoć – naglašava Nikšić.

Pročitajte još

Na kraju kaže da se sve brzo dogodilo te da bi, naravno, uvijek pomogao onima kojima ovakva pomoć zatreba bilo gdje.

– Ovim putem naglašavam značaj poznavanja prve pomoći i pozivam sve da izdvoje vrijeme i prođu kroz obuke koje Crveni krst sprovodi jer zaista prva pomoć spašava živote i nikad se ne zna kome i kada takva znanja i vještine mogu zatrebati – zaključuje Nikšić.

Prihvati notifikacije