Hronika

AUTOMOBIL SMRSKAN OD UDARA Očevidac nesreće: Vozač je pokušao izvući POGINULOG MLADIĆA

Automobil marke BMW u kom je sinoć nastradao dvadesetogodišnji S. Ž. (20) iz Gornje Vrežine, na samom izlasku iz kružnog toka u Nišu velikom brzinom je udario u žardinjeru i odgurao je, a potom nastavio da kliza i udario u zgradu "Niš auta".

AUTOMOBIL SMRSKAN OD UDARA Očevidac nesreće: Vozač je pokušao izvući POGINULOG MLADIĆA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Prema riječima očevidaca, vozač S. B. (27) je izašao iz automobila i pokušao da izvuče stradalog mladića sa suvozačevog mjesta.

– Negdje oko 4.00 bio je stravičan pucanj, nešto je lomilo, pucalo… Ja sam izašao i nisam odmah primjetio ništa, ali nedostajala je jedna betonska žardinjera ispred. Pogledao sam niz ulicu, auto je bio tu zarotiran, pretpostavio sam da je s kružnog toka uletio ovamo – priča Slaviša Savić, radnik “Niš auta” koji je dežurao kada je došlo do sudara.

Dečko koji je bio za volanom BMW je, kako je ispričao očevidac, izašao iz auta, imao je manje povrede, najvjerovatnije od stakla.

– Došao sam do auta, dečko koji je vozio je izašao, a suvozač je bio očigledno mrtav. Htio je da ga izvuče ali nije mogao, zgužvan je auto dosta bio. Pozvali smo Hitnu pomoć i sačekali – priča svjedok, dodajući da je vozač alkotestiran na licu mjesta i da je, koliko je on vidio, test pokazao da ima alkohol u krvi.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

– Automobil je bio smrskan bukvalno. Cijeli prednji dio, motor je ušao unutra u auto, kod suvozača, kod nogu. Katastrofa – priča svjedok. Nastradali mladić, kaže, nije imao vidljive povrede na tijelu.

– Opipao sam mu puls i nije ga imao uopšte, znalo se odmah šta je… Morali smo da pozovemo Hitnu. Htio je vozač da ga izvuče iz auta, ali nije mogao, bio je pritisnut metalom… Strašno, strašno je bilo – priča očevidac nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač je imao 1.20 promila alkohola u krvi. Istraga je u toku, piše Blic.

Prihvati notifikacije