Hronika

BACIO MOLOTOVLJEV KOKTEL Državljanin BiH zbog strašnog zločina osuđen na doživotni zatvor

Sud u Rimu osudio je na kaznu doživotnog zatvora državljanina BiH Šerifa Seferovića, izvještava italijanska agencija ANSA.

BACIO MOLOTOVLJEV KOKTEL Državljanin BiH zbog strašnog zločina osuđen na doživotni zatvor
Foto: Profimedia

On je optužen da je 10. maja 2017. godine na parkingu tržnog centra u predgrađu Rima bacio molotovljev koktel u kamper vozilo koje je koristila 13-člana porodica državljanina BiH Romana Halilovića.

Tom prilikom smrtno su stradale tri kćerke Romana Halilovića: Elizabet (4), Angelika (8) i Frančeska (20) su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca!

Zločin je šokirao Italiju, a poruku podrške porodici Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajevskog. Takođe, rimska gradonačelnica Virginia Rađi došla je na mjesto zločina, dok je predsjednik Italije Serđo Matarela napisao da je “ubijanje djece nedostojno ljudske rase”.

Policija je odmah isključila rasni motiv zločina i istragu usmjerila ka mogućem obračunu porodica Halilović i Seferović.

Seferović je 20-ak dana kasnije uhapšen pod sumnjom da je počinio zločin, ali je brzo pušten zbog nedostatka dokaza. Ponovo je uhapšen 7. oktobra 2017. godine, kada je uhapšen zajedno s bratom Andreom.

U srijedu 18. septembra osuđen je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je njegova sestrična Lisabeta Viola, zbog istog zločina, u junu 2018. dobila 20 godina zatvora, prenosi Radiosarajevo.

Scroll Up